PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Κορυφαίο σκάνδαλο η τηλεκατάρτιση


Κριτική σε υψηλούς τόνους για το ζήτημα των voucher τηλεκατάρτισης επιστημόνων άσκησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον υπουργό Εργασίας, αλλά και τον Πρωθυπουργό να δώσουν απαντήσεις. Ανέφερε μάλιστα πως η μη αποπομπή του κ. Βρούτση από την κυβέρνηση θα συνιστά «απόδειξη συνενοχής» του Μαξίμου.

Κατά την ομιλία του στη συζήτηση επί της 5ης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με τα κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημικής κρίσης ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «τηλεκατάρτιση-φιάσκο» και «κορυφαίο σκάνδαλο εξυπηρέτησης φιλικών επιχειρηματικών συμφερόντων με δημόσιο χρήμα».

«Η απόλυτη αποσιώπηση κάθε κριτικής και αντιπολιτευτικής φωνής των τελευταίων μηνών, δεν ήταν αρκετή για να κρύψει, να συγκαλύψει, ένα κορυφαίο σκάνδαλο εξυπηρέτησης φιλικών επιχειρηματικών συμφερόντων με δημόσιο χρήμα, αλλά και εμπαιγμού εκείνης της κοινωνικής ομάδας, στο όνομα της οποίας ο κ. Μητσοτάκης έστησε την αντιπολιτευτική του ρητορική όλα τα προηγούμενα χρόνια: των επιστημόνων αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών» ανέφερε.

Αφού σημείωσε πως υπό το βάρος των αντιδράσεων ακυρώθηκε η τηλεκατάρτιση «κακήν κακώς», έθεσε ερωτήματα προς τον Πρωθυπουργό, επικρίνοντας την απουσία του από τη Βουλή. «Τι ακριβώς πήρε πίσω ο κ. Μητσοτάκης; Τι ακριβώς ακύρωσε; Ποιος έχει την ευθύνη για τη μεγάλη αυτή κομπίνα; Γιατί αρνήθηκε να έρθει να απαντήσει σήμερα στην ερώτηση που του έθεσα τη Τρίτη το πρωί, και για 24 ώρες συνέχιζε να δίνει εντολή στον υπουργό και στα στελέχη του να παρελαύνουν στα ΜΜΕ και να υπερασπίζονται με ψέματα το πρόγραμμα αυτό”;» διερωτήθηκε.

Απευθυνόμενος στον κ. Βρούτση ζήτησε να απαντήσει στο ερώτημα αν «μόνος του την έστησε τη δουλειά» ή αν «είχε ενημέρωση ο κ. Μητσοτάκης».

«Αν ο λαλίστατος κύριος Βρούτσης έχει το θάρρος ας μας απαντήσει αν ήταν δικής του έμπνευσης το πρόγραμμα ή το έφτιαξε κατ’ εντολή του Μαξίμου. Αν δεν απαντήσει σημαίνει ότι μαζί το φτιάξατε και τότε θα πρέπει να δώσει την απάντηση ο κ. Μητσοτάκης. Και η απάντηση για να είναι πειστική μόνο με ένα τρόπο μπορεί να δοθεί: με την αποπομπή του κ. Βρούτση από το υπουργικό αξιώμα» ανέφερε ο κ. Τσίπρας συμπληρώνοντας πως «οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί απόδειξη συνενοχής».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment