PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Καταστρέφουν την Ευρώπη όσοι παραβιάζουν τους κανόνες


«Καταστρέφουν την Ευρώπη» οι χώρες που παραβιάζουν τις συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κλείνουν τα σύνορά τους υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ζητεί δίκαιη κατανομή των προσφύγων. Σε συνέντευξή του στην Bild αναγνωρίζει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη αλλά όχι εκτός ελέγχου.

Ο Πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει πάνω από το 100% των υποχρεώσεών της και αναφέρει ότι σήμερα στην Ελλάδα βρίσκονται 30.000 πρόσφυγες, ενώ η χώρα μπορεί να δεχτεί 20.000 επιπλέον. «Δεν μπορούμε να γίνουμε μια αποθήκη ανθρώπινων ψυχών που δεν θέλουν καν να βρίσκονται εδώ» επανέλαβε μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν θα εγκαταλειφθεί από την Ευρώπη, διότι υπερασπίζεται τις θεμελιώδεις αξίες της.

Όπως σημειώνει «στο τέλος θα είναι εκείνοι στην Ευρώπη απομονωμένοι, οι οποίοι τώρα ύψωσαν συρματόπλεγμα, οι οποίοι διώχνουν τους πρόσφυγες με τη βία, οι οποίοι μεταμορφώνουν τις χώρες τους σε ένα φρούριο. Εμείς αντιθέτως είμαστε σε συμμαχία με τις χώρες οι οποίες δείχνουν αλληλεγγύη. Και αυτές είναι χώρες με τις οποίες στην οικονομική κρίση είχαμε ακόμη πολύ μεγάλα προβλήματα».

Δεν μπορούμε να γίνουμε μόνιμα μία αποθήκη ψυχών

«Οι πρόσφυγες θέλουν να συνεχίσουν από εδώ προς τον Βορρά, αλλά δεν μπορούν. Το λέω ξεκάθαρα: πρέπει να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους εδώ μια σωστή στέγαση. Αλλά αυτό που απαιτούμε είναι μια δίκαιη κατανομή. Δεν μπορούμε να γίνουμε μόνιμα μια αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, οι οποίες δεν θέλουν να βρίσκονται εδώ» αναφέρει ο Πρωθυπουργός.

Υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα σε αντίθεση με άλλες χώρες εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της «πάνω από το 100%, την στιγμή που άλλοι δεν έχουν εκπληρώσει ούτε καν 10% και προτιμούν να μας ασκούν κριτική».

Για τη φύλαξη των συνόρων

Σε ό,τι αφορά την κριτική για τη φύλαξη των συνόρων ο κ. Τσίπρας απαντά ότι «δεν έχουμε πρόβλημα να φυλάξουμε τα χερσαία σύνορά μας, αλλά η ακτογραμμή μας είναι πάνω από 10.000 χιλιόμετρα».

Για άλλη μία φορά υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δεν είναι ο τελικός προορισμός για τους πρόσφυγες αλλά «η Μέκκα βρίσκεται για τους πρόσφυγες πιο πάνω, στον Βορρά».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, οι πρόσφυγες γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει κρίση και ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί δουλειά και εκτιμά ότι η διαδικασία μετεγκατάστασης είναι η μοναδική λύση.

Στο ερώτημα τι θα συνέβαινε αν έκλεινε και η Γερμανία τα σύνορά της, ο κ. Τσίπρας απαντά «ήδη έχουμε χώρες όπως την Αυστρία και την ΠΓΔΜ οι οποίες έκλεισαν τα σύνορά τους χωρίς η Γερμανία να έχει λάβει η ίδια μια τέτοια απόφαση. ‘Αρα η κατάσταση ανάγκης υπάρχει ήδη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment