PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Ιστορικό βήμα προς τα εμπρός


Τους 153 βουλευτές που «παρά τις πιέσεις, τους εκβιασμούς, τις προσωπικές επιθέσεις, άντεξαν και στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και της συνείδησής τους, προτάσσοντας το πατριωτικό καθήκον», ευχαρίστησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για ιστορική ημέρα σε δήλωσή του μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μιλώντας έξω από τη Βουλή σε δημοσιογράφους, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι μπαίνει τέλος σε μια εκκρεμότητα που βάραινε την ελληνική εξωτερική πολιτική. «Θωρακίζουμε την κληρονομιά της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας», πρόσθεσε ενώ μίλησε για νέα σελίδα για τα Βαλκάνια. «Δίνουμε χώρο στην ειρήνη, τη συνεργασία», εξήγησε.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος ότι οι επόμενες γενιές θα ευγνωμονούν τους 153 βουλευτές, οι οποίοι στήριξαν τη Συμφωνία. Είπε, δε, ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν έχει νικητές και ηττημένους και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως σύντομα θα φανούν τα οφέλη για τη χώρα από την κύρωση της Συμφωνίας, την οποία χαρακτήρισε «ιστορικό βήμα προς τα εμπρός». Επανέλαβε, εξάλλου ότι «σήμερα γεννήθηκε η Β. Μακεδονία», σημειώνοντας πως θα είναι φίλη χώρα της Ελλάδας.

Νωρίτερα, σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η Ελλάδα θωρακίζει σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της, την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας».

«Σήμερα γράφουμε μια νέα σελίδα για τα Βαλκάνια. Το μίσος των εθνικισμών, οι διενέξεις και οι συγκρούσεις δίνουν τη θέση τους στη φιλία, την ειρήνη και τη συνεργασία», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, «οι επόμενες γενιές και στις δυο χώρες θα χρωστούν ευγνωμοσύνη στους βουλευτές που με θάρρος και τόλμη έβαλαν τα θεμέλια για ένα μέλλον ειρήνης, αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσα στους δυο λαούς».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η Βόρεια Μακεδονία που σήμερα γεννήθηκε, θα είναι μια φίλη χώρα. Σύμμαχος και συμπαραστάτης της Ελλάδας στις προσπάθειές της για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνανάπτυξη στη περιοχή».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment