PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Ιδεολογική εμμονή και επικοινωνιακό παιχνίδι από την κυβέρνηση


Για ιδεολογική εμμονή και επικοινωνιακό παιχνίδι κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη βήμα της Βουλής, όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο, τόνισε ότι η Ν.Δ. προσπαθεί να διεξάγει μία πρώτη ιδεολογική αντιπαράθεση για αυτό και φέρνει εσπευσμένα τη διάταξη για το πανεπιστημιακό άσυλο.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ η ιδεολογική εμμονή της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο το άσυλο, αλλά το ελληνικό πανεπιστήμιο συνολικά, ενώ πρόσθεσε ότι στόχος της Ν.Δ. είναι η προώθηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ότι περιέγραψε μία εικόνα, που δυσφημεί το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ενώ παρέλειψε να αναφερθεί στην ποιότητα των σπουδών που τα ιδρύματα προσφέρουν. 

«Η παράλειψη αυτή στο αφήγημά σας και η εμμονή να υποβαθμίζετε το ελληνικό πανεπιστήμιο σας οδηγεί σε μία χωρίς πραγματική σημασία νομοθέτηση για το άσυλο» ανέφερε.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι θέλει να απαξιώσει την έρευνα και να αυξήσει το κόστος φοίτησης. «Αυτό είναι το μεγάλο σας όραμα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση» τόνισε.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι αιτία της φυγής των νέων στο εξωτερικό ήταν η οικονομική κρίση και οι μνημονιακές πολιτικές και όχι το επίπεδο των σπουδών.

«Δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με ιδεολογική εμμονή, αλλά και με μία εξαπάτηση» συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η εξαπάτηση έχει να κάνει με την απόκρυψη του γεγονότος ότι σήμερα ο νόμος προβλέπει πως η αστυνομία επεμβαίνει όταν διαπράττεται κακούργημα και ενέργειες κατά της ζωής.

«Θέλετε να πετύχετε να περιπολεί η αστυνομία τις αίθουσες;» αναρωτήθηκε και προειδοποίησε ότι η ρύθμιση μπορεί να πυροδοτήσει συνθήκες έντασης σε μεγάλες πανεπιστημιακές σχολές.

Για την τοπική αυτοδιοίκηση

Όσον αφορά στις διατάξεις για την τοπική αυτοδιοίκηση εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι αρνείται τη δυνατότητα διαμόρφωσης συναινέσεων. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα κριθούν αρκετές ρυθμίσεις αντισυνταγματικές, καθώς και ότι η Ν.Δ. θα βρει απέναντι της και ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από το δικό της χώρο. Στο δίλημμα κυβερνησιμότητα ή δημοκρατία, το κρίσιμο είναι η Δημοκρατία, υπογράμμισε.

Για την αντικατάσταση Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η μόνη από τις 23 ανεξάρτητες αρχές που ενοχλεί είναι αυτή, επανέλαβε ο κ. Τσίπρας, ενώ υπογράμμισε πως η Βασιλική Θάνου δεν είναι κομματικό πρόσωπο. Αναφερόμενος στα επιχειρήματα της κυβέρνησης κατά του κ. Θάνου ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως με την ίδια λογική ο Παναγιώτης Πικραμμένος που ήταν σύμβουλος στο γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δεν θα έπρεπε στη συνέχεια να οριστεί πρόεδρος του ΣτΕ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment