PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Η Ευρώπη να στηρίζεται πόδια της


Όλοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη η Ευρώπη να αποκτήσει ισχυρό θεσμικό πλαίσιο ώστε να μπορεί να στηρίζεται στα δικά της πόδια, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη συμμετοχή του ΔΝΤ στα προγράμματα στήριξης.

Όπως είπε από το Ταλίν της Εσθονίας, όπου είναι σε εξέλιξη η άτυπη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., ακόμη και εκπρόσωποι χωρών που θεωρούσαν αδιανόητο να υπάρχει ένα πρόγραμμα στήριξης χωρίς την παρουσία του ΔΝΤ, χθες μιλούσαν για την ανάγκη η Ευρώπη να δημιουργήσει τους δικούς της ανάλογους θεσμούς ώστε να μην είναι αναγκαία η πρόσκληση ξένων θεσμών για να στηρίξουμε τις δικές μας ανάγκες.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, όλοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, γιατί, όπως είπε, έχουμε βγάλει όλοι συμπεράσματα και έχουμε γίνει σοφότεροι λόγω της κρίσης που αντιμετωπίσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και τις δυσκολίες που είχαμε για να ξεπεράσουμε αυτές τις κρίσεις και τις ξεπεράσαμε σε μεγάλο βαθμό.

Αφού εξέφρασε τη θέση ότι «δεν ανταποκριθήκαμε το ίδιο αποτελεσματικά σε ό,τι αφορά και την υπεράσπιση των αξιών μας» υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν γενναίες τομές στο θεσμικό πλαίσιο.

Όπως ανέφερε, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, όμως είναι θετικό ότι όλοι καταλαβαίνουν πως πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτόν τον διάλογο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment