PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα και η επιχειρηματική κοινότητα θα είναι παρούσες στα Βαλκάνια


Η σιδηροδρομική σύνδεση Βελιγραδίου – Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση με τον Πειραιά, καθώς και η δημιουργία ποτάμιων μεταφορών θα βρεθούν στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης του ανώτατου συμβουλίου Ελλάδας – Σερβίας, όπως είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα και η επιχειρηματικής της κοινότητα θα είναι παρούσες στα Βαλκάνια.

Χαιρετίζοντας το Ελληνό – σερβικό επιχειρηματικό φόρουμ ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι δύο χώρες μπορούν να ανοίξουν δρόμους για άλλη προοπτική στα Βαλκάνια.

«Οι διμερείς σχέσεις μπορούν να αποτελέσουν βάση για νέα αρχιτεκτονική της οικονομικής συνεργασίας, το όραμα στηρίζεται στη συνεργασία των λαών και των οικονομικών παραγόντων» σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι Σερβία και Ελλάδα μοιράζονται κοινές απόψεις και αξίες «που τις τοποθετούν στην ίδια πλευρά του ποταμού. Οι χώρες αποτελούν διαδοχικούς κρίκους στην οικονομική αλυσίδα με προφανές πλεονέκτημα τη γεωστρατηγική θέση».

Εντόπισε τις δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, των δομικών υλικών, της διατροφής και τον τραπεζικό τομέα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment