PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Επιστρέψαμε στην κανονικότητα της διαπλοκής


«Δώρο του κ. Μητσοτάκη στον νέο εθνικό εργολάβο και επιστροφή στη διαπλοκή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, την απόφαση του πρωθυπουργού για επιλογή της λύσης της απομάκρυνσης των αρχαίων από το Σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης και της επανατοποθέτησής τους.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά τη συνάντησή του με μέλη της Κίνησης Πολιτών για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ενημέρωση που είχε, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της σχετικής απόφασης του πρωθυπουργού για τον Σταθμό Βενιζέλου από το βήμα των εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για μία γκάφα, για μια προχειρότητα από την πλευρά του πρωθυπουργού, ο οποίος ήρθε στη ΔΕΘ και έδωσε “πάσα” στον νέο εθνικό εργολάβο, παραδεχόμενος καθυστερήσεις που δεν υπάρχουν. Εγώ θα έλεγα ότι δεν πρόκειται για γκάφα, ούτε για προχειρότητα, ούτε για ερασιτεχνισμό, αλλά για ένα πολύ σημαντικό και ωραία δώρο στον νέο εθνικό εργολάβο, ο οποίος από αυτή την καθυστέρηση και στην “πλάτη” των πολιτών της Θεσσαλονίκης θα κερδίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις, ίσως περισσότερα από όσα θα διεκδικούσε αν τον αφήναμε και δεν τον σταματούσαμε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να αυξήσει τα διόδια στην Αττική Οδό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Θέλω να μιλάω έξω από τα δόντια. Επιστρέψαμε, δυστυχώς, στην κανονικότητα της διαπλοκής και των αποζημιώσεων σε εργολάβους, στην “πλάτη”, όμως, των αναγκών των πολιτών της Θεσσαλονίκης, που επιτέλους μετά από τόσα χρόνια δικαιούνται το Μετρό και βεβαίως εις βάρος της πολιτιστικής ταυτότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος τόνισε πως σε αυτό το ψευτοδίλημμα «αρχαία ή μετρό», η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε τη λύση «και αρχαία, και μετρό» και τώρα με την απόφαση του πρωθυπουργού πάμε στο «ούτε αρχαία, ούτε μετρό».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment