PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Ενότητα δυνάμεων


Η κρίση «γονιμοποιεί» ενωτικές διεργασίες, κοινές δράσεις και διεκδίκηση κοινών εναλλακτικών προς το μνημόνιο πολιτικών.

Η κρίση «γονιμοποιεί» ενωτικές διεργασίες, κοινές δράσεις και διεκδίκηση κοινών εναλλακτικών προς το μνημόνιο πολιτικών, σ΄ ένα μεγάλο φάσμα δυνάμεων, σημείωσε στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.

«Σ΄αυτή την κατεύθυνση συμμετέχουμε ως ΣΥΝ και ως ΣΥΡΙΖΑ σε πρωτοβουλίες που θα ενταθούν στο επόμενο διάστημα, με στόχο να δημιουργηθεί μία νέα δυναμική και μία νέα ελπίδα.
Σε μια περίοδο κοινωνικής ισοπέδωσης, η ευρύτερη δυνατή ενότητα δυνάμεων είναι αναγκαιότητα.
Είναι, λοιπόν, περιττή πολυτέλεια η αδυναμία μας να συνεννοηθούμε μεταξύ μας για τα αυτονόητα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει συνειδητά επιλέξει με ποιού το μέρος είναι, χαρακτηρίζοντας προσχηματικές τις αποστάσεις, που πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τη συνέντευξη Τύπου της Τρόικας, ενώ επέκρινε και τη στάση της ΝΔ και του προέδρου της, Αντ. Σαμαρά, για αντιμνημονιακή ρητορική.

«Η ουσία του μνημονίου ήταν η κατεδάφιση των κοινωνικών κατακτήσεων, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και το ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας», ανέφερε.

Επιπλέον, υποστήριξε πως «η κυβέρνηση κάνει ανοιχτά την επιλογή της αυταρχοποίησης».

«Τους φταίνε οι πάντες. Οι οδηγοί, οι αγρότες, οι μετανάστες, οι φοιτητές, οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί, οι νοσηλευτές. Οι μόνοι που δεν φταίνε για τον κ. Παπανδρέου είναι οι συνεργάτες του και τα μεγάλα συμφέροντα», είπε ο κ. Τσίπρας.

Σχολιάζοντας, τέλος, την εξέγερση του αιγυπτιακού λαού, σημείωσε πως «ο ξεσηκωμός των λαών της Β. Αφρικής απέναντι στους δυνάστες του αποτελεί νίκη για όλους τους λαούς που τούτες τις δύσκολες μέρες της κρίσης βλέπουν να χάνουν δημοκρατικά δικαιώματα και κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες και με αίμα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment