PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Ελλάδα και Κύπρος πυλώνες σταθερότητας


«Ελλάδα και Κύπρος έχουν αναδειχθεί σε πυλώνες σταθερότητας σε μια ασταθή περιοχή», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στη Λευκωσία.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, λίγο πριν την 5η τριμερή σύνοδο Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, ο κ. Αναστασιάδης καλωσόρισε τον κ. Τσίπρα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η συνάντηση«θα είναι το ίδιο παραγωγική όσο και οι προηγούμενες, λαμβανομένων υπ’ όψιν και τους νέους τομείς δράσης που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη».

«Ήδη χτες», πρόσθεσε «είχαμε την επίσημη επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου με τον οποίο ανταλλάξαμε απόψεις, καταλήξαμε σε τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, που επεκτείνονται και στις τριμερείς προσπάθειες που καταβάλουμε και θα είναι αντικείμενο και των σημερινών μας διαβουλεύσεων».

Ο Πρωθυπουργός, από την πλευρά του, εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Κύπρο. «Είχα καιρό να έρθω και έρχομαι με μεγάλη χαρά» είπε, για να επισημάνει ότι «αυτό το διάστημα που έχουμε μια στενή συνεργασία, έχουμε καταφέρει κάτι σημαντικό, έχουν αναδειχτεί η Ελλάδα και η Κύπρος ως δύο χώρες που αποτελούν πυλώνα σταθερότητας σε μια ασταθή περιοχή».

«Με τις τριμερείς αυτές συνεργασίες, με την Αίγυπτο, μια πολύ σημαντική χώρα στην περιοχή -αλλά και με το Ισραήλ, τον Λίβανο, την Ιορδανία- καθίστανται η Κύπρος με την Ελλάδα παράγοντας σταθερότητας σε όλη τη νοτιοανατολική Μεσόγειο κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό», πρόσθεσε.

Ευχαρίστησε τον Νίκο Αναστασιάδη για τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη που επέδειξε από την πρώτη στιγμή στη μεγάλη τραγωδία που έζησε η Δυτική Αττική και πρόσθεσε: «Η κλιματική αλλαγή δημιουργεί ακραία καιρικά φαινόμενα, σε εμάς στην Ελλάδα φαινόμενα πλημμυρικά, εδώ μεγάλη ανομβρία. Έχουμε μεγάλη ευθύνη όλοι μας να αντιμετωπίσουμε το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο».

«Εύχομαι μαζί τη βροχή, να φέρουμε και ελπίδα στον Κυπριακό λαό που δικαιούται ένα μέλλον καλύτερο και δικαιούται μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό πρόβλημα», κατέληξε.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment