PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Είμαστε κοντά σε συμφωνία


Εχουμε κάνει παρα πολλά βήματα, είμαστε στην τελική ευθυεία, είμαστε κοντά σε μια συμφωνία, η οποία θα είναι θετική για την οικονομία, θα αναδιανέμει βάρη, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Εχουμε κάνει παρα πολλά βήματα, είμαστε στην τελική ευθυεία, είμαστε κοντά σε μια συμφωνία, η οποία θα είναι θετική για την οικονομία, θα αναδιανέμει βάρη, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη σύσκεψη της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών.

Πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα μπορεί να παρουσιάσει περισσότερα στοιχεία.

Μεταξύ άλλων, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος ούτε για μισθούς και συντάξεις ούτε για καταθέσεις.

Έκανε λόγο για εδώ και καιρό υπάρχει μια «συλλογική διεργασία βάσει της οποίας λαμβάνουμε αποφάσεις» αναγνωρίζοντας ότι η τελική ευθύνη αναλογεί στον Πρωθυπουργό και στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε όλους να δείξουν ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. «Δεν είμαστε μόνοι μας» ανέφερε και προειδοποίησε για «έχουμε να κάνουμε με τρεις διαφορετικούς θεσμούς, πολλές φορές με αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ τους και κυρίως έχουμε να κάνουμε και με εταίρους –πολλές διαφορετικές χώρες- μεταξύ των οποίων υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά και εντός των χωρών διαφορετικές πολιτικές σκοπιμότητες».

Ως εκ τούτου είπε «το τελευταίο διάστημα μπορεί να υπάρξουν πιέσεις» και αρκετοί που θα δημιουργήσουν «ψευδή εικόνα κινδύνου» και υπογράμμισε ότι «διαπραγματευόμαστε εξασφαλίζοντας συνθήκες ασφάλειας για την ελληνική οικονομία» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Να κλείσουμε όλοι τα αυτιά στις Κασσάνδρες και τους κινδυνολόγους. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος ούτε στους μισθούς, ούτε στις συντάξεις, ούτε στις καταθέσεις. Και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να ατενίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία. Χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στην τελική ευθεία» είπε κλείνοντας ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment