PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Δεσμευτείτε ότι δεν θα στηρίξετε ενδεχόμενη πρόταση μομφής


Να δεσμευθούν ότι δεν υπάρχει σκέψη «να ταυτιστούν ποτέ με τις προσπάθειες της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς να ανατραπεί η κυβέρνηση, με αφορμή το ονοματολογικό», αλλά και ότι δεν θα στηρίξουν ενδεχόμενη πρόταση μομφής της Ν.Δ. κατά της κυβέρνησης, κάλεσε τους υπουργούς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έθεσε ως κεντρικό πολιτικό ζήτημα την ανάγκη ενότητας της κυβέρνησης.

«Κατανοώ ότι το θέμα της πΓΔΜ δημιουργεί διαφορές. Δεν μπορεί όμως στο όνομα αυτών των διαφορών να προαναγγέλλεται ή να προεξοφλείται το πρόωρο τέλος της κυβέρνησης» τόνισε ο Πρωθυπουργός σύμφωνα κυβερνητικούς κύκλους και υπογράμμισε: «Δεν ζητώ από κανέναν να αλλάξει θέση. Ζητώ όμως να ξεκαθαρίσετε ότι δεν σκέφτεστε και δεν πρόκειται να ταυτιστείτε με την αντιπολίτευση σε πιθανή πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε σχέδιο Προϋπολογισμού στη διαδικασία του ευρωπαϊκού εξαμήνου «επιβεβαιώνοντας την καθαρή έξοδο της χώρας από την μνημονική επιτροπεία».

«Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τον Προϋπολογισμό θα γίνει δεκτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή»

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι στο σχέδιο καταγράφεται η πρόθεση της κυβέρνησης:

  • Να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, με δεδομένο ότι επιτυγχάνεται ο στόχος του 3,5% χωρίς το μέτρο αυτό, όπως είπε.
  • Να εφαρμοστούν τα μέτρα «λελογισμένης δημοσιονομικής επέκτασης» που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ.

Εξέφρασε, δε, στο πλαίσιο αυτό, την εκτίμηση ότι το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης θα γίνει δεκτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Εκκίνηση των διαδικασιών για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στις αρχές Νοεμβρίου»

Επίσης, παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα των νομοθετικών παρεμβάσεων για την υλοποίηση της δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ, με αποκορύφωμα την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έθεσε ως προτεραιότητα την εκκίνηση των διαδικασιών για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στις αρχές Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment