PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα ανεχθώ καμία διγλωσσία


«Η απόφαση να αποδεχθώ την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά και να αναλάβω το υπουργείο Εξωτερικών είναι και απόφαση με πολλαπλά μηνύματα, τόσο προς το εξωτερικό, όσο και προς το εσωτερικό, και την κυβέρνησή μου», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου στον απόηχο της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η επιλογή του να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά του «να μην ανεχθώ από εδώ και στο εξής καμία διγλωσσία από οποιονδήποτε, καμία προσωπική γραμμή στην εθνική γραμμή της χώρας. Να μην ανεχθώ από κανέναν, συνειδητά ή ασυνείδητα -εν προκειμένω ασυνείδητα- να διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας».

«Αποφάσισα εγώ ο ίδιος να αναλάβω το υπουργείο Εξωτερικών δίνοντας ένα μήνυμα πως η επιλογή μου σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά μου να διασφαλιστεί η επιτυχής ολοκλήρωση της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών», τόνισε επίσης.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως έκανε δεκτή «με πόνο καρδίας» την παραίτηση του κ. Κοτζιά, τον οποίο και ευχαρίστησε θερμά «για την πολύτιμη συμβολή του στην αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας».

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στην ΠΓΔΜ πως δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία, καθώς όπως συμπλήρωσε, «η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί ένταξη της ΠΓΔΜ σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό με συνταγματική ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας”».

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ενθάρρυνε την ηγεσία της ΠΓΔΜ να προχωρήσει «με θάρρος και αποφασιστικότητα» προς την κατεύθυνση της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment