PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Αντιπολιτευτική τακτική μίζερης ρητορείας


Πρόταση συνεννόησης με την αντιπολίτευση για «κοινή εθνική στάση» στο ζήτημα της ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή για το ασφαλιστικό, ωστόσο δεν απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα ο Αλ. Τσίπρας έκανε αναφορά στην στάση του Σόιμπλε στο Eurogroup εκφράζοντας την ευχή να είναι ίδια με εκείνη που διατύπωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Αύριο είναι μία σημαντική μέρα γιατί για πρώτη φορά το Eurogroup θα συνεδριάσει με ατζέντα την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Δεν γνωρίζω ποιες είναι οι προτάσεις της ΝΔ για το θέμα, είμαι ανοικτός να βρεθούμε να μου τις αναλύσετε. Η ουσία είναι ότι η συζήτηση ξεκινά και η ελληνική γραμμή δεν είναι εκείνη των Σαμαρά και Βενιζέλου ότι το χρέος είναι βιώσιμο και το μόνο που χρειάζεται είναι ένα πιστοποιητικό βιωσιμότητας για το χρέος», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν λέτε την αλήθεια ότι για πρώτη φορά μπαίνει το θέμα στην ατζέντα του Eurogroup. Η υπόσχεση για την μείωση του χρέους υπάρχει από τον Νοέμβριο του 2012 και εσείς την αγοράζεστε πολύ ακριβά, με 8 δις μέτρα», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «το χρέος κατέστη μη βιώσιμο από τις δικές σας αστοχίες».

«Σας κάλεσα να στηρίξετε την εθνική προσπάθεια. Όμως επιμένετε σε μία μίζερη αντιπολίτευση, σε μία αντιπολιτευτική τακτική μίζερης ρητορείας. Δεν αξίζει αυτό στο κόμμα σας», του απάντησε ο Αλ. Τσίπρας. «Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Η χώρα έχει μία δυνατότητα να βγει από την κρίση: να φύγει από τον φαύλο δημοσιονομικό κύκλο, να ξεκινήσει να παράγει. Αυτό προϋποθέτει μία λύση για το χρέος», τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος σχολίασε και την «υπόσχεση» που είχε λάβει για το χρέος η κυβένρηση Σαμαρά: «πήρατε μία υπόσχεση το 2012. Γιατί δεν την αξιοποιήσατε; Γιατί έβγαινε τότε ο Σαμαράς και έλεγε ότι το χρέος είναι βιώσιμο και ακύρωνε την υπόσχεση που είχε λάβει; Γι’ αυτό η υπόσχεση δεν υλοποιήθηκε ποτέ».

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε την δήλωση Γκάμπριελ υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους και κατά της λιτότητας. «Η Ελλάδα πρώτη φορά έχει τόσους ισχυρούς υποστηρικτές», είπε και πρόσθεσε εμφατικά: «εύχομαι και ελπίζω την ίδια στάση να επιδείξει στο Eurogroup και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment