PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Αλλάζετε τον νόμο, για να πάτε σε πρόωρες κάλπες


Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, στην οποία και καταλόγισε αλαζονεία και έπαρση, άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους απορρίπτει το νομοσχέδιο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Όπως είπε η κυβέρνηση σπεύδει να αλλάξει τον νόμο, γιατί σχεδιάζει να καταφύγει σύντομα σε πρόωρες εκλογές και την κατηγόρησε για σκοπιμότητες και παιχνίδια, που θα φέρουν από τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

«Την τελευταία φορά που συνέβη αυτό είχαμε και πάλι κυβέρνηση Ν.Δ., κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και αποδείχθηκε ότι όποιος προσπαθεί να προκαταλάβει τις εξελίξεις και να σκάψει τον λάκο των αντιπάλων του στο τέλος πέφτει μέσα ο ίδιος» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο εκλογικός νόμος, που προωθεί η κυβέρνηση, συντηρεί ένα σύστημα με παθογένειες, που οδήγησαν στην κρίση, ενώ είναι «κομμένος και ραμμένος στη λογική της πόλωσης και των δύο κομμάτων εξουσίας».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμη ότι πριν από λίγες εβδομάδες η κυβέρνηση διεκήρυττε στη συζήτηση για το ν/σ της ψήφου των αποδήμων τη μεγάλη αξία της ισοτιμίας της ψήφου για τους Έλληνες πολίτες του εξωτερικού. «Ενώ η ισοτιμία της ψήφου των Ελλήνων εξωτερικών σας συγκινούσε τα μάλλα, η ισοτιμία της ψήφου του εσωτερικού δεν σας συγκινεί» είπε και σχολίασε πως η στάση αυτή μαρτυρά έλλειψη εμπιστοσύνης στην ωριμότητα του ελληνικού λαού και αδυναμία κατανόησης της ανάγκης για συναινέσεις και συγκλίσεις.

«Δεν μπορείτε να επιδιώκετε συναίνεση Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και να αλλάζετε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο» τόνισε, ενώ εγκάλεσε την κυβέρνηση για ανεύθυνη στάση και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. «Η χώρα πασχίζει να περάσει τις θέσεις της στα διεθνή φόρα, όταν έχει παρουσία σε αυτά», σημείωσε.

Μεταναστευτικό 

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Λέγατε ότι θα τα φτιάξετε όλα και τα έχετε κάνει μπάχαλο. Αλλάξατε πέντε διαφορετικούς υπουργούς, αφού καταργήσατε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ήρθατε μετά από έξι μήνες να το ξανασυστήσετε. Ποιος μπορεί να σας εμπιστευθεί τώρα; Ρωτήστε τους κατοίκους στα νησιά του Αιγαίου, εάν το εξάμηνο που εσείς κάνατε πειραματισμούς η κατάστασή τους βελτιώθηκε ή επιδεινώθηκε».

Οικονομία

Όσον αφορά τα ζητήματα για την οικονομία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε «πού είναι η περιβόητη ανάπτυξη του 4% που θα ερχόταν; Πού ήταν η καταιγίδα των επενδύσεων; Πού είναι οι μπουλντόζες στο Ελληνικό; Πού είναι η αύξηση του βασικού μισθού; Πού είναι οι δουλειές; Πού είναι οι περιβόητες ελαφρύνσεις για μεσαίους και αδύναμους;»

«Αντ’ αυτού βλέπουμε μαζικές απολύσεις στον ΟΤΕ, στις τράπεζες- για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση. Επίσης το κοινωνικό μέρισμα περιορίστηκε σημαντικά», πρόσθεσε.

Ασφαλιστικό

Τέλος για το νέο ασφάλιστικό ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε πως «ένα μεγάλο θέμα είναι οι συντάξεις. Τώρα έχει γίνει ένας επικοινωνιακός ορυμαγδός ότι θα αυξηθούν, αλλά τα χρήματα στον προϋπολογισμό είναι 200 εκατ. ευρώ λιγότερα».

«Πώς γίνεται αυτό; Οι αυξήσεις θα αφορούν το 10% των συνταξιούχων μόνο. Και αυτές δεν αφορούν χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά κάποιους των ανώτερων κλιμακίων. Το 90% των ήδη συνταξιούχων θα έχει απώλειες σε ετήσια βάση, οι οποίες έχουν να κάνει με την κατάργηση της μόνιμης 13ης σύνταξης», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment