PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Αισθάνομαι σαν σκακιστής σε δύο σκακιέρες


Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ. Επί τάπητος βρίσκονται βεβαίως οι όροι της εξόδου από το πρόγραμμα και η επόμενη ημέρα. Κατά τις σύντομες δηλώσεις τους μπροστά στις κάμερες, οι δύο άνδρες δεν παρέλειψαν να αναφερθούν, ωστόσο, και στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

«Είναι λίγο περίεργο, αισθάνομαι σαν ένα σκακιστή που παίζει ταυτόχρονα σε δυο σκακιέρες» τόνισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας πως βρίσκονται ταυτόχρονα σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους για το πρόγραμμα και για το όνομα της γειτονικής χώρας. «Ελπίζω ότι όπως χθες είχαμε μια καλή λύση την άλλη εβδομάδα θα έχουμε καλή λύση και στο άλλο σημαντικό θέμα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε μεγάλη πρόοδο μέσα από πολλές και επίμονες μεταρρυθμίσεις. «Είμαστε κοντά σε λύση, η οποία θα είναι αντάξια των θυσιών, που έκανε η Ελλάδα» εκτίμησε.

Από την πλευρά του ο Κλάους Ρέγκλινγκ, αφού συνεχάρη τον πρωθυπουργό, για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ σχολίασε πως και η Ευρώπη θέλει να δει την Ελλάδα να αναδεικνύεται στο πέμπτο «sucess story. «Εγινε πολλή δουλειά» αναγνώρισε, προσθέτοντας: «Θα χρειαστεί ακόμα περισσότερη, αλλά θα είναι μεγάλη επιτυχία». Τόνισε δε πως πλέον πρέπει να συζητηθεί το θέμα της ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment