PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Παπαρήγα: Σφυγμομέτρηση κυβέρνησης και ΕΕ οι εκλογές


Για απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και συνεκμετάλλευσή του, έκανε λόγο η Αλέκα Παπαρήγα.

Για απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και συνεκμετάλλευσή του, έκανε λόγο τη Δευτέρα η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στους εργαζόμενους της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Η ΓΓ του ΚΚΕ εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών θα είναι μια σφυγμομέτρηση της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το αν οι πλάτες του λαού σηκώνουν νέα βάρη και κάλεσε τους εργαζόμενους να τιμωρήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα ως υπεύθυνα για την οικονομική κρίση.

Παράλληλα, αποπροσανατολιστική χαρακτήρισε τη συζήτηση γύρω από τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, επισημαίνοντας πως η συζήτηση αυτή έχει στόχο να μην καταλάβουν οι εργαζόμενοι τη βαθύτερη ουσία της κρίσης.

«Βγήκε ο κ. Γιούνκερ και είπε ότι ένας πρωθυπουργός μου είπε ότι κυβερνώ μία διεφθαρμένη χώρα και αυτό το ξέραμε εδώ και 20 χρόνια.

Ε, λοιπόν εμείς δεν ασχολούμαστε καθόλου με αυτό. Και λέμε και στο λαό να μην ασχοληθεί. Είναι σκέτος αποπροσανατολισμός.

Και να σας πω και κάτι άλλο: Τι σημασία έχει ποιος το είπε αυτό; Όλη αυτή η συζήτηση είναι αποπροσανατολισμός για τον εξής λόγο: Πρώτον, θέλουν να συνδέσουν την κρίση με τη διαφθορά.

Τι θα πει διαφθορά; Πρώτα – πρώτα κρίση είχαν οι ΗΠΑ, κρίση έχει η Ιρλανδία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, μπορεί κάθε χώρα να την χτύπησε η κρίση σε διαφορετική χρονική φάση, είτε εκδηλώθηκε οικονομική, είτε με οποιονδήποτε τρόπο. Όλοι είχαν λαμόγια όπως στην Ελλάδα;

Γιατί ακούμε στην Ελλάδα η μεν ΝΔ λέει την κρίση την έκανε το ΠΑΣΟΚ, το δε ΠΑΣΟΚ λέει την έκαναν τα λαμόγια της ΝΔ. Μα στις άλλες χώρες;

Τάχα στις άλλες χώρες υπάρχει σύστημα διαφάνειας, που αμέσως βρίσκει τη διαφθορά.

Ε, όλη αυτή η συζήτηση ότι είναι μια διεφθαρμένη χώρα, μια διεφθαρμένη κυβέρνηση, είναι διεφθαρμένοι οι πολιτικοί, είναι διεφθαρμένοι όλοι, και άρα είμαστε όλοι συνένοχοι, είναι μια συζήτηση η οποία οδηγεί στο εξής:

Οι εργαζόμενοι να μην καταλάβουν τη βαθύτερη ουσία της κρίσης.

Και αυτή είναι κρίση οικονομική καπιταλιστική, κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και αγκαλιάζει το σύνολο του καπιταλιστικού κόσμου σε διαφορετικές φάσεις. Και αυτή η κρίση οξύνθηκε με την απελευθέρωση της αγοράς, με ό,τι γνωρίζουμε στην Ευρώπη από το 1992 και μετά με τη συνθήκη του Μάαστριχ(…)» δήλωσε μεταξύ άλλων η ΓΓ του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment