PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό» το σύνθημα Αυστραλών διαδηλωτών (video)


Αυστραλοί αγανακτισμένοι ακτιβιστές είχαν κάνει κατάληψη στην πλατεία της Μελβούρνης από το περασμένο Σαββατοκύριακο και ένα από τα βασικά τους συνθήματα ήταν «Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό».

Αυστραλοί αγανακτισμένοι ακτιβιστές είχαν κάνει κατάληψη στην πλατεία της Μελβούρνης από το περασμένο Σαββατοκύριακο και ένα από τα βασικά τους συνθήματα ήταν «Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό».

Ωστόσο η αστυνομία της Βικτόριας διέλυσε βίαια την συγκέντρωση «αγανακτισμένων» στο κέντρο της Μελβούρνης, καθώς οι ακτιβιστές δεν αποχώρησαν, παρά την προθεσμία που τους είχε δώσει ο δήμος Μελβούρνη.

Όταν αυτοί αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, δόθηκε εντολή στην αστυνομία να επέμβει και όταν ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις για ειρηνική αποχώρηση, επενέβη δυναμικά η αστυνομία ακόμα και με έφιππους αστυνομικούς, και τους διέλυσε έχοντας προβεί και σε αρκετές συλλήψεις.

«Δεν υπάρχει δικαστήριο που να μας χωρέσει όλους» φώναζαν κάποιοι διαδηλωτές που υποστήριζαν ότι τους αφαιρείται το δημοκρατικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας.

Ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών και δημιουργήθηκε χάος και πανδαιμόνιο στο κέντρο της πόλης, ενώ διακόπηκε και η συγκοινωνία.

Η πλατεία άδειασε και οι σκηνές των ακτιβιστών διαλύθηκαν και απομακρύνθηκαν, αλλά πολυάριθμοι διαδηλωτές παρέμειναν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ο δήμαρχος της Μελβούρνης, Ρόμπερτ Ντόϊλ, είπε ότι οι διαδηλωτές παραβίασαν τη νομοθεσία σύμφωνα με την οποία δεν μπορούν να βάζουν σκηνές κι άλλα αντικείμενα στην πλατεία.

«Ακυρώθηκαν εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί εκεί και είχαμε πολλά παράπονα από τους καταστηματάρχες» είπε και πρόσθεσε:

«Η πλατεία πρέπει να ανοίξει για όλο τον λαό».

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η βίαιη διάλυση των ακτιβιστών ίσως να οφείλεται και στο γεγονός ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί τη Μελβούρνη η βασίλισσα.

Οι διαδηλωτές γνωστοποίησαν ότι θα συνεχίσουν τις ειρηνικές διαμαρτυρίες τους σε άλλα σημεία της πόλης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment