PeristeriNews.gr
Οικονομία

Αλλαγές στο επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης


Με δύο ουσιαστικές αλλαγές δημοσιεύεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας η υπουργική απόφαση για τη διάθεση του φετινού επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Το ποσό της επιδότησης ανά λίτρο θα είναι αυξημένο κατά περίπου 30% σε σχέση με πέρυσι –αναμένεται να διαμορφωθεί στα 15-16 λεπτά ανά λίτρο από 12,5 λεπτά που ήταν πέρυσι– ενώ θα είναι αισθητά διευρυμένος ο κατάλογος των δήμων που θα χαρακτηριστούν ως «ορεινοί», με αποτέλεσμα να δικαιούνται υψηλότερης επιδότησης σε σχέση με την περυσινή χρονιά.

Επίσης, μέσα στην εβδομάδα, ανακοινώνεται και η διανομή συμπληρωματικού επιδόματος θέρμανσης 12,5 λεπτά του ευρώ στους περυσινούς δικαιούχους του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης οι οποίοι κατοικούν στους νομούς της Α’ ζώνης αλλά και στις ορεινές περιοχές της Β’ ζώνης.

Το ποσό του συμπληρωματικού επιδόματος θα καταβληθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων χωρίς να απαιτείται κάποια ενέργεια από την πλευρά των δικαιούχων.

Την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης καθώς και την διανομή συμπληρωματικού επιδόματος θέρμανσης για την περυσινή χρονιά ανακοίνωσε η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment