PeristeriNews.gr
Οικονομία

Αλλαγές στην καταβολή του επιδόματος θέρμανσης


Δεδομένου ότι τα νοικοκυριά δεν κατάφεραν τον περσινό χειμώνα να εισπράξουν επιδοτήσεις περίπου 120 εκατ. ευρώ για τη θέρμανσή τους, καθώς η διαδικασία επιδότησης ήταν δαιδαλώδης το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει αλλαγές στον τρόπο καταβολής του επιδόματος.

Δεκαπέντε ημέρες προτού αρχίσει να διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης με τον υψηλό φόρο κατανάλωσης που οδηγεί την τιμή αγοράς πάνω από τα 1,30 ευρώ το λίτρο, τα νοικοκυριά δεν γνωρίζουν αν θα δικαιούνται μεγαλύτερη επιδότηση από πέρυσι και αν θα μπορούν να βάλουν περισσότερο πετρέλαιο, αν θα λάβουν προκαταβολικά το ποσό της επιδότησης που τους αντιστοιχεί ή αν θα περιμένουν να τους εγκριθεί η επιδότηση μέσω Τaxis.

Δεδομένου ότι τα νοικοκυριά δεν κατάφεραν τον περσινό χειμώνα να εισπράξουν επιδοτήσεις περίπου 120 εκατ. ευρώ για τη θέρμανσή τους, καθώς η διαδικασία επιδότησης ήταν δαιδαλώδης το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει αλλαγές στον τρόπο καταβολής του επιδόματος. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας εξετάζει πρόταση η επιδότηση να δοθεί προκαταβολικά, με επιταγή που θα σταλεί στο σπίτι του δικαιούχου (ανάλογα με τα κριτήρια που θα καθοριστούν), ώστε να μην προκύψουν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν πέρυσι και κάποιοι ενώ το δικαιούνταν, δεν προμηθεύτηκαν πετρέλαιο γιατί δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν το συνολικό κόστος αγοράς.

Για το θέμα της προκαταβολής υπάρχουν ενστάσεις από την τρόικα ότι είναι πιθανόν κάποια οικογένεια να λάβει τα χρήματα του επιδόματος θέρμανσης, αλλά τελικά να μην τα χρησιμοποιήσει για προμήθεια πετρελαίου, αλλά για να καλύψει το κόστος του ηλεκτρικού στην περίπτωση που χρησιμοποιεί για τη θέρμανσή της κλιματιστικό ή να καλύψει το κόστος καυσόξυλων, φυσικού αερίου, πέλετ κ.λπ, τα οποία πέρυσι είχαν εξαιρεθεί από την επιδοματική πολιτική.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment