PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αλλαγές σε διορισμούς και προσλήψεις εκπαιδευτικών


Ο αποκλεισμός για τρία χρόνια από διορισμούς και προσλήψεις για όσους εκπαιδευτικούς διοριστούν και δεν αναλάβουν υπηρεσία ή παραιτηθούν μέσα σε ένα χρόνο από τη δημοσίευση του ΦΕΚ διορισμού τους περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, η συζήτηση και επεξεργασία του οποίου αρχίζει αύριο, Τρίτη, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Δηλαδή, όσοι εκπαιδευτικοί συμμετάσχουν στη διαδικασία μόνιμων προσλήψεων, αλλά δεν αναλάβουν καθήκοντα ή παραιτηθούν μέσα στον πρώτο χρόνο διορισμού τους, για τρία χρόνια θα είναι αποκλεισμένοι από αμφότερες διαδικασίες, των μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αφορούν τη θεσμοθέτηση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) και τους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ). Η ΕΘΑΑΕ έρχεται να αντικαταστήσει την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

Ακόμη, με διάταξη του νομοσχεδίου, η γιορτή των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου) παύει να συμπεριλαμβάνεται στις σχολικές αργίες και αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εορτών και για τα δημόσια και για τα ιδιωτικά σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Leave a Comment