PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αλλαγές και ανακατατάξεις φέρνει το 2013 στην Παιδεία


Μεγάλες αλλαγές και ανακατατάξεις φέρνει το 2013 στην Παιδεία.

Μεγάλες αλλαγές και ανακατατάξεις φέρνει το 2013 στην Παιδεία.

Πρώτ’ απ’ όλα στα Πανεπιστήμια, με σκοπό να εξορθολογισθεί ο αριθμός των τμημάτων και των σχολών μέσω συγχωνεύσεων ή και καταργήσεών τους.

Μέχρι τον Μάρτιο, από τα περίπου 500 τμήματα που λειτουργούν σήμερα στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ όλης της χώρας θα απομείνουν περίπου 350. Ο αριθμός των εισακτέων πάντως δεν θα μειωθεί επισήμως, αν και στην πράξη, με την αναμενόμενη επαναφορά της βάσης του 10, αναμένεται να υπάρξει επίσης μείωση των εισακτέων. Από το νέο έτος πιάνουν δουλειά στα Πανεπιστήμια και τα Συμβούλια Διοίκησης.

Από την 1η Ιανουαρίου θα υπάρξει και απελευθέρωση των διδάκτρων στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια για όλες τις τάξεις των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Συγχωνεύσεις αναμένονται και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ύστερα από τον περσινό κύκλο των πρώτων 1. 000 συνενώσεων, προκειμένου να μειωθούν οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς. Αναμένεται επίσης να επιστρέψουν όλοι οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, όπως και να αυξηθούν πιθανότατα κατά 2-3 οι οι ώρες διδασκαλίας, ώστε να υπάρχει σχεδόν μηδενική ανάγκη νέων προσλήψεων.

Αναμένεται ακόμα νέο νομοσχέδιο για την ολοκλήρωση του Νέου Λυκείου, αλλά χωρίς να αλλάξει προς το παρόν το εξεταστικό σύστημα. Η Α’ Λυκείου θα παραμείνει γενικής Παιδείας, στην οποία ο αριθμός των εξεταζομένων μαθημάτων θα μειωθεί στα 8 πιθανότατα από τα 16 σήμερα. Τα μαθήματα θα μειωθούν και στη Β΄ Λυκείου και θα αρχίσει η επιλογή των κατευθύνσεων, ενώ στη Γ΄ Λυκείου ο μαθητής θα κάνει οριστική επιλογή κατεύθυνσης, με τα μαθήματα να μειώνονται στα 10 από τα 16 σήμερα.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στην εξεταστέα ύλη, με στόχο να ενισχυθεί η κριτική σκέψη, όπως και στο Τεχνολογικό Λύκειο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Peristeri News

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Leave a Comment