PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Αλλάζει το Instagram


Το Instagram, δημοφιλές κοινωνικό μέσο, γίνεται 10 ετών και το γιορτάζει με την πιλοτική έναρξη μίας νέας υπηρεσίας που θα «σβήνει» αυτόματα κάποια από τα σχόλια που γίνονται στην πλατφόρμα στο πλαίσιο μίας προσπάθειας καταπολέμησης του bullying.

Το app θα… κρύβει κάποια σχόλια που θα μοιάζουν με αντίστοιχα στα οποία χρήστες έχουν κάνει report στο παρελθόν.

Οι χρήστες ωστόσο θα μπορούν να δουν αυτά τα σχόλια αν το θελήσουν πατώντας πάνω στην επιλογή «Δείτε τα κρυμμένα σχόλια»

Την ανακοίνωση για την πιλοτική έναρξη της υπηρεσίας ανακοίνωσε η εταιρεία ανήμερα των δέκατων γενεθλίων του Instagram.

Το Instagram σκοπεύει να αυξήσει και τις προειδοποιήσεις στους χρήστες που επανειλημμένα δημοσιεύουν προσβλητικά σχόλια με απώτερο σκοπό να τους αποθαρρύνει.

Η προειδοποίηση θα τους καλεί να ανατρέξουν στα σχόλιά τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ρισκάρουν την απόκρυψη του περιεχομένου τους ή ακόμη και τη διαγραφή του λογαριασμού τους.

Πέρυσι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης εισήγαγε το εργαλείο «Περιορίστε». Αυτό επιτρέπει σε έναν χρήστη να «περιορίσει» έναν άλλο χρήστη, το οποίο σημαίνει ότι τα σχόλια του δεύτερου μπορεί να γίνουν ορατά μόνο από τον πρώτο και όχι από άλλους ανθρώπους.

Ακόμη νωρίτερα είχε προσθέσει ένα εργαλείο, που ενημερώνει τον χρήστη ότι το σχόλιό του μπορεί να θεωρηθεί ως προσβλητικό προτού αναρτηθεί.

Στόχος αυτού του εργαλείου είναι να δώσει χρόνο στον χρήστη να κάνει ένα μικρό διάλειμμα και να σκεφτεί πάνω στον σχολιασμό του.

Σύμφωνα με το Instagram, μετά την εισαγωγή αυτών των προειδοποιήσεων, το περιεχόμενο των σχολίων έχει «βελτιωθεί σημαντικά».

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες δοκιμές έχει κάνει και το Twitter.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment