PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αλλάζει πρόσωπο ο Φαληρικός όρμος


Αλλάζει πρόσωπο η περιοχή του Φαληρικού όρμου, από το Στάδιο Τάε Κβο Ντο και Φιλίας έως την εκβολή του Κηφισού.

Αλλάζει πρόσωπο η περιοχή του Φαληρικού όρμου, από το Στάδιο Τάε Κβο Ντο και Φιλίας έως την εκβολή του Κηφισού.

Το σχέδιο, που εκπονείται από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano παρουσιάστηκε χθες στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο που έχει στόχο να δώσει στην πρωτεύουσα ανάσα με τη δημιουργία του πρώτου νέου μεγάλου πνεύμονα πρασίνου, που θα διαθέτει χώρους πολιτισμού και αναψυχής.

Η μεγάλη αυτή αστική ανάπλαση, που γίνεται με χορηγία ύψους 3 εκατ. ευρώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αφορά το μετασχηματισμό σε πάρκο μιας περιοχής έκτασης 760 περίπου στρεμμάτων παραλιακής ζώνης και εντάσσεται στη στρατηγική της κυβέρνησης για την ανάδειξη της Αθήνας ως ανταγωνιστικού τουριστικού προορισμού.

Σε συνέχεια και σε συνδυασμό με την περιοχή των 245 στρεμμάτων του παλαιού Ιπποδρόμου, από τα οποία μόνο τα 32 καλύπτονται με δόμηση, η έκταση θα καλύψει συνολικά 1000 στρέμματα που Πάρκου.

Η παρέμβαση περιλαμβάνει τον υποβιβασμό της Ποσειδώνος, ενώ οι κάθετοι δρόμοι θα εκτείνονται προς τη θάλασσα ως πεζόδρομοι και θα καταλήγουν σε προκυμαίες.

Το Πάρκο θα διαθέτει προστατευμένη πισίνα με θαλασσινό νερό σε συνέχεια της θάλασσας, αξιοποιώντας το υδάτινο στοιχείο για αθλητισμό και αναψυχή. Επίσης άλση, περιπάτους, ποδηλατοδρόμους και καταδυτικό πάρκο.

Όσον αφορά στην άρδευση του πάρκου, αυτή προβλέπεται να καλυφθεί με την επανάχρηση μέρους των επεξεργασμένων λυμάτων της Ψυττάλειας.

Το έργο προγραμματίζεται να δημοπρατηθεί στο τέλος του έτους, η δε ολοκλήρωση της κατασκευής του θα προηγηθεί της ολοκλήρωσης της ανάπλασης και της φύτευσης του Πάρκου.

Στο master plan περιλαμβάνεται η επίλυση όλων των βασικών προβλημάτων της περιοχής που σχετίζονται με την αντιπλημμυρική προστασία και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Η ολοκλήρωση των μελετών έχει χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απριλίου του 2012.

Το κόστος του προγράμματος θα εκτιμηθεί μετά την εκπόνηση των μελετών και το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα συμμετάσχει με πόρους από το «Πράσινο Ταμείο» και το πρόγραμμα JESSICA.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment