PeristeriNews.gr
Καιρός

Αλλάζει ο καιρός


Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Στην υπόλοιπη χώρα, άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα βορειοανατολικά και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στα δυτικά και τα νότια 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και το απόγευμα στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κυρίως στα ανατολικά τις απογευματινές ώρες ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια, οι οποίες από το μεσημέρι στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και κυρίως από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Στις Κυκλάδες βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα δυτικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 και τοπικά στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Καιρός: Στα κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι καταιγίδες πιθανόν τις μεσημβρινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Άνεμοι: Στα δυτικά και τα νότια, δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νεφώσεις με τοπικές βροχές

Peristeri News

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών

Peristeri News

Βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Peristeri News

Leave a Comment