PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αλλάζει εικόνα η Αγία Τριάδα – Συνεχίζεται η ανάπλαση της Σοφ. Βενιζέλου


Με σταθερό ρυθμό συνεχίζεται η ανάπλαση της Σοφ. Βενιζέλου στο Περιστέρι και ήδη είναι ορατά τα αποτελέσματα στους κατοίκους της Αγίας Τριάδας.

Η Σοφοκλή Βενιζέλου αποτελεί τον κεντρικό οδικό άξονα του 4ου διαμερίσματος και ουσιαστικά ενώνει το σταθμό Μετρό «Άγιος Αντώνιος» με την Αγία Τριάδα και τα δυο μεγάλα γήπεδα Ατρόμητου και ΓΣΠ.

Όπως σας έχει ενημερώσει και σε παλιότερο άρθρο το PeristeriNews.gr θα γίνουν ριζικές διαμορφώσεις στα πεζοδρόμια και το δρόμο της γειτονιάς του Περιστερίου.

Πεζοδρόμια φιλικά στους πεζούς

Η σημαντική διαρρύθμιση αφορά τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων που θα γίνουν φιλικά στους πεζούς και θα δώσουν τη δυνατότητα για τοποθέτηση δέντρων και φωτιστικών.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα αυτοκίνητα θα έχουν πλέον μόνο τριάμιση μέτρα χώρο διέλευσης και όλο το υπόλοιπο κομμάτι θα είναι πεζοδρόμιο!

Στο δρόμο θα υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης ενώ θα τοποθετηθούν και περισσότερα από 500 δέντρα όπως επίσης και νέος φωτισμός τελευταίας γενιάς.

Σε πρώτη φάση θα δημιουργηθούν τα πεζοδρόμια σε όλη την οδό και στη συνέχεια θα γίνει η απαραίτητη ασφαλτόστρωση του ταλαιπωρημένου δρόμου.

Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά στη Σοφοκλή Βενιζέλου κυρίως στο τελείωμα του δρόμου στη συμβολή με την Τζών Κένεντυ και μέχρι την οδό Μιαούλη στην οποία βρίσκεται μια μικρή πλατεία.

Η συγκεκριμένη πλατεία απέναντι από τα ΕΛΤΑ είναι στο πλάνο αναμόρφωσης με την πορεία των εργασιών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment