PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αλκ. Βατόπουλος: Δεν τέθηκε στην επιτροπή το θέμα των Θεοφανείων


Φως στην άκρη του τούνελ στην υγειονομική κρίση του κορωνοϊου, βλέπει ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι έχουμε το εμβόλιο αλλά πρέπει να αποφεύγουμε τον συνωστισμό και χρειάζεται λίγη υπομονή, για να μην έχουμε θύματα την τελευταία στιγμή.

Ο κ. Βατόπουλος είπε ότι «πρέπει να θεωρηθεί επιτυχία ότι είμαστε σε επίπεδο αρκετά καλύτερο από πολλά ευρωπαϊκά κράτη. Δεν χρειάζεται γκρίνια. Να προσέχει ο καθένας μόνος του και η πολιτεία συλλογικά». «Έχουμε το εμβόλιο, με τις δυσκολίες που έχουν ανακύψει, αλλά υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ και χρειάζεται λίγη υπομονή, να μην έχουμε θύματα την τελευταία στιγμή», συμπλήρωσε ο κ. Βατόπουλος.

«Ας δούμε τη μεγάλη εικόνα. Υπάρχει ένα εμβόλιο, έχει αρχίσει ο εμβολιασμός, τα εμβόλια είναι λιγότερα από όσο αναμενόταν, θέλω όμως να πιστεύω ότι θα λυθεί αυτό το πρόβλημα. Γίνεται πολύ προσεκτικά ο εμβολιασμός. Για κάθε εμβολιασμό χρειάζεται περίπου μισή ώρα. Πηγαίνουμε με βάση το πρωτόκολλο και είναι λογικό, έτσι πρέπει να γίνεται. Παρενέργειες δεν έχουν παρατηρηθεί, και οι αλλεργίες είναι ελάχιστες. Δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα παρενεργειών. Είναι μια γιγαντιαία επιχείρηση και κάποιες αστοχίες είναι λογικό να συμβαίνουν», τόνισε κλείνοντας ο κ. Βατόπουλος.

Για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Αναφορικά με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία και αν θα ξεκινήσουν με rapid tests είπε: «Για τα rapid tests υπάρχει ένας σχεδιασμός θα γίνουν διάφορες προσπάθειες. Το βασικό είναι να μην συνωστίζεται ο κόσμος έξω από τα σχολεία. Θα γίνει προσπάθεια να ανοίγουν τμηματικά τα σχολεία, να έχουν όλες τις πόρτες ανοιχτές. Δε χρειάζεται κουτσομπολιό έξω από το σχολείο μέχρι να βγουν τα παιδιά. Θα ανοίξει όλη η πρωτοβάθμια εκπαίδευση και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ειδικά σχολεία. Είναι σημαντικό να ανοίξουν τα σχολεία και είναι προτεραιότητα. Τα επιχειρησιακά θα τα δει το υπουργείο Παιδείας, τις λεπτομέρειες». «Τα rapid tests είναι μόνο για τον κορωνοϊό. Αλλά δεν πρέπει να βασιζόμαστε σε αυτά, έχουμε και την κοινή λογική. Ένα παιδάκι που είναι αδιάθετο ή έχει πυρετό δεν το στέλνουμε σχολείο», πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος.

Για το άνοιγμα των καταστημάτων

Σχετικά με την επαναλειτουργία της αγοράς με click away, ο κ. Βατόπουλος είπε: «Δεν έχει αποφασιστεί αν θα ανοίξει από Δευτέρα η αγορά με click away. Γενικά η αύξηση της κινητικότητας μας φοβίζει. Είναι λεπτή η ισορροπία ανάμεσα στην οικονομία και την υγεία. Αν ανοίξουν τα μαγαζιά πρέπει ο κόσμος να είναι προσεκτικός, ας αναβάλει και μία αγορά για την επόμενη εβδομάδα. Πρέπει να αποφύγουμε το συνωστισμό. Δεν έχουμε εισηγηθεί κάτι σχετικό ακόμα, αλλά η γενική τάση είναι ό,τι είναι να γίνει, να γίνει με τρόπο ώστε να μην αυξηθεί ο συνωστισμός. Ας κάνουμε λίγο υπομονή και αυτό τον χειμώνα να τον περάσουμε αλώβητοι, να μην έχουμε θύματα».

Για τον εορτασμό των Θεοφανείων

Τέλος για τον εορτασμό των Θεοφανείων είπε ότι «δεν τέθηκε στην επιτροπή το θέμα» και πρόσθεσε: «Πεποίθησή μου ήταν ότι, ό,τι έγινε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά θα γινόταν και στα Θεοφάνεια. Η θέση μας είναι γνωστή, δεν πρέπει να υπάρχει συνωστισμός. Και η εκκλησία πρέπει να δει το θέμα λίγο ευρύτερα. Η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση, το θέμα δε συζητήθηκε στην επιτροπή, καλό είναι να μην πολώνονται τα πράγματα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment