PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αλεξάνδρεια Ημαθίας: Έκρυθμη κατάσταση με Ρομά και μετανάστες


Με την επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων απετράπη χθες το βράδυ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας συμπλοκή μεταναστών που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας, με Ρομά του οικισμού Αγίου Γεωργίου, ενώ σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση κατοίκων, αστυνομίας, δήμου στο Δημαρχείο της Αλεξάνδρειας για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Χθες το βράδυ περισσότεροι από 150 αθίγγανοι του οικισμού Αγίου Γεωργίου συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της δομής φιλοξενίας κρατώντας καδρόνια με σκοπό να επιτεθούν σε μετανάστες. Επίσης αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι οι αθίγγανοι πυροβολούσαν στον αέρα με καραμπίνες.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη αντίδραση των αθιγγάνων, όπως αναφέρει το thestival.gr στάθηκε το γεγονός ότι λίγη ώρα νωρίτερα ομάδα μεταναστών είχε πετάξει αντικείμενα στους αναβάτες δύο μηχανών που πέρασαν μπροστά από την είσοδο του κέντρου φιλοξενίας.

Οι Ρομά καταγγέλλουν προκλητικές συμπεριφορές από τους μετανάστες και δηλώνουν αποφασισμένοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, προτείνοντας την άμεση απομάκρυνση του κέντρου φιλοξενίας.

Επίσης, σε άλλο περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε σχολικό χορό στην Αλεξάνδρεια, μετανάστες θέλησαν να μπουν στον χώρο διασκέδασης χωρίς να πληρώσουν είσοδο. Καταγγελίες αναφέρουν ότι οι νεαροί μετανάστες παρενόχλησαν ομάδα κοριτσιών, εκδιώχθηκαν, όμως επέστρεψαν με ενισχύσεις.

Ακολούθησε συμπλοκή και πετροπόλεμος στο κέντρο της Αλεξάνδρειας και το επεισόδιο έλαβε τέλος με αστυνομική επέμβαση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment