PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αλβανία: Στους 49 οι νεκροί


Ξανάρχισαν σήμερα, μετά τη διακοπή χθες λόγω της κακοκαιρίας, οι επιχειρήσεις διάσωσης σε δύο σημεία στα ερείπια της πόλης του Δυρραχίου.

Ήδη, έχει εντοπιστεί ένας νεκρός και αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ανάσυρσης. Ο επίσημος αριθμός των νεκρών είναι 49 και σύμφωνα με τα επιχειρησιακά στοιχεία αναζητούνται ακόμα 6 άτομα με εξανεμισμένες πλέον τις ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί.

Τέταρτη ημέρα σήμερα, μετά τον φονικό σεισμό των 6.4  βαθμών Ρίχτερ, και φαίνεται καθαρά το μέγεθος των συνεπειών και καταστροφών, ενώ σε πρώτη γραμμή εξελίσσεται το ανθρώπινο δράμα. Εκείνο που κάνει ιδιαίτερα βαρύ το κλίμα είναι οι κηδείες των νεκρών.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα στην πρωινή σύσκεψη της κυβέρνησης ανέφερε ότι στην πόλη του Δυρραχίου έχουν πληγεί 701 κατοικίες, μεταξύ των οποίων 176 πολυκατοικίες. Στα Τίρανα επλήγησαν 202 πολυκατοικίες, με 61 από αυτές να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και οι οκτώ να θεωρούνται ακατοίκητες.

Η κυβέρνηση κάλεσε ομάδες εμπειρογνώμων από διάφορες χώρες για να αξιολογήσουν την κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και να καταγράψουν τις ζημιές. Ήδη στην περιοχή μετέβη μια ομάδα Ελλήνων μηχανικών.

Μόνο στην πρωτεύουσα οι άστεγοι, σύμφωνα με στοιχεία του πρωθυπουργού, αγγίζουν  τις 3.480 άστεγους. Ο αριθμός των αστέγων στο Δυρράχιο και τη Θουμάνα είναι πολύ μεγαλύτερος, ενώ ο συνολικός αριθμός των αστέγων, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ξεπερνάει τις 10 χιλιάδες.

Ο κ. Ράμα έδωσε εντολή να μεταφερθούν οι σεισμόπληκτοι από τις σκηνές και να στεγαστούν σε ξενοδοχεία και τουριστικές μονάδες.

Ωστόσο, από χθες, η πρωτεύουσα τα Τίρανα και το Δυρράχιο μοιάζουν με έρημες πόλεις, καθώς οι κάτοικοι τις εγκαταλείπουν μαζικά, προκειμένου να ξεφύγουν από τον φόβο που τους δημιουργούν οι μετασεισμικές δονήσεις.

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment