PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ακροδεξιοί θα έκαιγαν τη συναγωγή Αθηνών


Αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο νεαρούς επάνω σε μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας.

Νεαροί ακροδεξιών απόψεων ετοίμαζαν εμπρηστική επίθεση στην εβραϊκή συναγωγή στο κέντρο της Αθήνας, αλλά τους πρόλαβε η ομάδα ΔΙΑΣ.

Το βράδυ της Τρίτης στο Περιστέρι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο νεαρούς επάνω σε μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας. Το στοιχείο αυτό τούς προκάλεσε το ενδιαφέρον και στον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή τους δύο υλικά για την κατασκευή βομβών μολότοφ.

Εντοπίστηκε ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό, τρία άδεια μπουκάλια μπίρας και μερικά στουπιά.

Επίσης σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια τους κατασχέθηκαν μία μεταλλική σιδερογροθιά και ένα μπιτόνι, χωρητικότητας 20 λίτρων, με βενζίνη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά την εξέτασή τους διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για άτομα που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο, χωρίς ωστόσο να προκύπτει ότι είναι μέλη συγκεκριμένης οργάνωσης, ενώ δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για κάποιο αδίκημα.

Παράλληλα αποκάλυψαν στους αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας ότι στόχος τους ήταν η εβραϊκή συναγωγή στο κέντρο της Αθήνας. Η έρευνα των αστυνομικών θα συνεχιστεί για να διαπιστωθεί αν έχουν συμμετάσχει σε κάποια από τις εμπρηστικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί σε χώρους προσευχής μουσουλμάνων στον Αγιο Παντελεήμονα.

Υπενθυμίζεται ότι εντύπωση είχε προκαλέσει στις αρχές του έτους ο διπλός εμπρησμός στο κτίριο της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά, ενώ ανά διαστήματα έχουν βεβηλωθεί εβραϊκά μνημεία και νεκροταφεία σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπου οι δράστες αναγράφουν υβριστικά συνθήματα.

Μια από αυτές τις επιθέσεις σημειώθηκε στα μέσα Μαΐου στο εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης, όπου τρεις νεαροί, που μετά συνελήφθησαν, ανέγραψαν συνθήματα κατά των εβραίων και έριξαν βόμβες μολότοφ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκαια: Σκότωσε στη μέση του δρόμου τον γαμπρό του με καραμπίνα

Peristeri News

Ο Μάρτιος μας «υποδέχεται» με δύο τριήμερα

Peristeri News

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Leave a Comment