PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ακιντζί: Να μην χαθεί η δυναμική που υπάρχει στο Κυπριακό


Την ανάγκη να μην χαθεί η δυναμική που υπάρχει στο Κυπριακό υπογράμμισε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί και δήλωσε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αφού η ελληνοκυπριακή πλευρά εισέρχεται τους επόμενους μήνες σε προεκλογική περίοδο, ενώ θα γίνονται και έρευνες για φυσικό αέριο».

Ο Ακιντζί είπε ότι υπάρχει ένα «φυσικό χρονοδιάγραμμα» και ότι οι εξελίξεις δείχνουν ότι το θέμα θα ολοκληρωθεί στη διαδικασία αυτή, ή θα παραμείνει σε εκκρεμότητα για πιο μετά, το νωρίτερο το 2018 μετά «τις προεδρικές εκλογές ‘’στον νότο’’». Ο Ακιντζί ανέφερε ότι οι επόμενες συναντήσεις των ηγετών θα είναι στις 9, 16 και 23 Φεβρουαρίου, ενώ οι διαπραγματευτές θα συνεχίσουν κανονικά τις συναντήσεις τους.

Πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές ζήτησαν από τον ΟΗΕ να έχει επαφές με τις εγγυήτριες δυνάμεις, προκειμένου να συνεχιστεί η διάσκεψη για την Κύπρο σε πολιτικό επίπεδο κατά τις αρχές Μαρτίου, η οποία, όπως είπε, δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρον. Ανέφερε ότι ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Άιντα, θα έχει επαφές στην Ελλάδα, στην Τουρκία και τη Βρετανία για να καθοριστεί και η ημερομηνία.

Η διάσκεψη, είπε ο Ακιντζί, «δεν είναι διάσκεψη μόνο για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, αλλά είναι μια διάσκεψη για την Κύπρο, που σημαίνει ότι το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων θα συζητηθεί σε πενταμερή συνάντηση – και τα άλλα θέματα συζητούνται όταν γίνονται οι συναντήσεις των δύο πλευρών».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment