PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ακιντζί: Μην κρύβεστε πίσω από το δημοψήφισμα στην Τουρκία


«Ουδείς πρέπει να κρυφτεί πίσω από τις εξελίξεις και το δημοψήφισμα στην Τουρκία για να επιβραδύνει τη λύση» δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σχολιάζοντας δηλώσεις του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και άλλων Ελληνοκυπρίων πολιτικών.

Είπε ότι θα επιστρέψει στις συνομιλίες «την επόμενη ημέρα της διόρθωσης του λάθους της ελληνοκυπριακής πλευράς», αναφερόμενος στην απόφαση της κυπριακής Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα, και πρόσθεσε ότι «ο νέος ομόσπονδος συνεταιρισμός στην Κύπρο» χρειάζεται την κατάλληλη κουλτούρα για να επιβιώσει.

«Αντί να εστιάσει η ελληνοκυπριακή πλευρά σε αυτή την πραγματικότητα, επαναφέρει στο προσκήνιο την Ένωση, ένα απαράδεκτο γεγονός» πρόσθεσε.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ζητά επίσης από την ελληνοκυπριακή πλευρά να λάβει υπόψη της και να σεβαστεί τη βούληση του «τουρκοκυπριακού λαού» και να αποδεχτεί την αρχή της ισότητας των δυο κοινοτήτων.

Σημειώνεται ότι το δημοψηφίσμα στην Τουρκία θα διεξαχθεί στις 16 Απριλίου και θα αφορά τη μετατροπή του πολιτεύματος από προεδρευόμενη σε προεδρική δημοκρατία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment