PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ακινητοποιημένα την Τρίτη από την έναρξη έως τις 10.00 μετρό και τραμ


Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν την Τρίτη οι συρμοί του μετρό από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων στο Σωματείο Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) καθώς το τραμ, ενώ κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Αυτό προέκυψε έπειτα από θυελλώδεις συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά τη χθεσινή συνάντηση των σωματείων εργαζομένων με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Στην πλειονότητά τους τα σωματεία εργαζομένων αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων με εξαίρεση το ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό) το οποίο είναι απαραίτητο για την κυκλοφορία των συρμών.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, οι ηλεκτροδηγοί Τραμ (ΣΗΤΑ), μετρό (ΣΗΑΜ) και λοιπών εργαζομένων κίνησης στη ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ) καθώς και το Σωματείο εργαζομένων κέντρου ελέγχου στο μετρό (ΣΕΚΕΛΜΑ), αναφέρουν ότι μετά από διεξοδική συζήτηση «ο υπουργός επαναπροσδιορίζοντας τη θέση του, δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία υποχρεωτική μετακίνηση – απόσπαση ή μετάταξη κανενός εργαζόμενου. Σχετικά με την επικείμενη αναδιάρθρωση των Αστικών Συγκοινωνιών, δεσμεύτηκε ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα είναι προϊόν διαβούλευσης μεταξύ υπουργού – των Διοικήσεων των εποπτευόμενων φορέων (ΟΑΣΑ – ΟΣΥ – ΣΤΑΣΥ) και των εκπροσώπων των εργαζομένων».

«Κατόπιν της θετικής αυτής εξέλιξης, αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγείλει» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment