PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ακάρ: Μας ανήκουν θάλασσα και βυθός του Αιγαίου και της Κύπρου


Σε ένα κρεσέντο εθνικισμού επιδόθηκε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, λέγοντας ότι «μας ανήκει η θάλασσα και ο βυθός» σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε ξανά στη Γαλάζια Πατρίδα των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σημειώνοντας με έμφαση ότι ανήκει στη Τουρκία ο βυθός και η θάλασσα και προσθέτοντας ότι Αιγαίο και Κύπρος περιλαμβάνονται στις περιοχές του τουρκικού ενδιαφέροντος.

«Έχουμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφη της πατρίδας μας. Μιλάμε για 780.000. Κάποτε έλεγα 800.000 για να γίνει εύκολα κατανοητό. Κάποιοι παρεξήγησαν και μου είπαν “ποια εδάφη πήραμε;” Να είμαστε προσεκτικοί. 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα», δήλωσε ο Ακάρ.

Κι έχουμε και τη Γαλάζια Πατρίδα των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Οι θάλασσες. Η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτά και η Κύπρος. Έτσι, λοιπόν αυτές οι περιοχές είναι στο περιβάλλον του ενδιαφέροντός μας και είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ηρεμία», τόνισε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment