PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αιχμές του Κ. Λαλένη κατά πρώην Δήμαρχου, Γραμματέως της Ν.Ε. και Βουλευτών, παρουσία του Κ. Ασκούνη


Απολογιστική ολομέλεια της παράταξης «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας»

Ο Συνδυασμός «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» την Δευτέρα 23 Μαΐου 2011, πραγματοποίησε την απολογιστική ολομέλειά του, στο Κ.Υ.Β.Ε σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα από στελέχη και μέλη της παράταξης.

Στην ολομέλεια παρευρέθη και εισηγήθηκε εκ μέρους του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, το μέλος του πολιτικού συμβουλίου, δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε το ιστορικό στέλεχος της παράταξης Χρήστος Γιαννόπουλος Ο κ. Ασκούνης μεταξύ άλλων έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Λαλένη, για το ήθος, τις ικανότητές του και την προσφορά του και επεσήμανε τη στήριξη του κόμματος στο πρόσωπό του.

Κλείνοντας την ομιλία του, μεταξύ άλλων είπε: «Κώστα σε σένα έπεσε ο κλήρος σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, να εγγυηθείς την ενότητα , να ανασυγκροτήσεις την παράταξη με ικανό επιτελείο, νέους ανθρώπους, και με πρωτοβουλίες και δράσεις να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις νικηφόρας πορείας του συνδυασμού στις επόμενες εκλογές».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ολομέλειας, ο επικεφαλής κ. Κώστας Λαλένης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους. Επίσης, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, τον γραμματέα Μιχάλη Καρχιμάκη, αλλά και την πρώην γραμματέα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή τους στους αγώνες του συνδυασμού, δοθέντος ότι επισκέφτηκαν τρείς φορές το Περιστέρι για να στηρίξουν την παράταξη.

Ο κ. Λαλένης αναφέρθηκε ωστόσο και στις ηχηρές απουσίες. «Υπάρχουν ηχηρές απουσίες αλλά δεν εκπλήσσομαι» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Όποιος δεν θέλει να ακούσει κριτική γιατί νιώθει ένοχος, είναι λογικό να επιλέγει τη φυγή». Στη συνέχεια ο κ. Λαλένης έκανε αναδρομή της πορείας του Συνδυασμού, από το 2002 έως σήμερα.

Αναφέρθηκε διεξοδικά στις αιτίες της εκλογικής ήττας, αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε δύο φορές, ενώ επέκρινε τη στάση του πρώην δημάρχου Θ. Δημητρακόπουλου για το 2002, όταν προσπάθησε να δημιουργήσει διασπαστικό ψηφοδέλτιο, αλλά και πρόσφατα, για την αρνητική του στάση στην υπόδειξη, από το ΠΑΣΟΚ της υποψηφιότητας Λαλένη.

Αιχμές εμμέσως πλην σαφώς άφησε και για την «ένοχη αδράνεια και ουδετερότητα» της γραμματέως της Νομαρχιακής Επιτροπής, η οποία την τελευταία τετραετία, δεν βοήθησε το συνδυασμό ούτε από τη θέση της δημοτικής συμβούλου, ούτε από την θέση της γραμματέως της Ν.Ε, όπως είχε υποχρέωση να πράξει, αλλά και για ένοχη αδράνειά της κατά την προεκλογική περίοδο.

Επ’ αυτού, υπενθύμισε διάφορα γεγονότα για τα οποία η στάση της γραμματέως της Νομαρχιακής Επιτροπής ελέγχεται, καθώς άγγιξε τα όρια της εύνοιας προς διασπαστικό συνδυασμό.

Είναι προφανές, ότι μετά την άρνησή της να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιό μας και της συμμετοχής της στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας, επέλεξε να έχει καλές σχέσεις και με τους διασπαστές. Ο κ. Λαλένης, πρόσθεσε, ότι εκτός της γραμματέως, υπήρξαν και ορισμένοι άλλοι που κράτησαν περίεργη στάση καθώς από τη μια έλεγαν ότι θα μπουν στο ψηφοδέλτιο και από την άλλη διέρρεαν ότι θα ηττηθούμε.

Οι ίδιοι, αφού δυσφήμησαν το συνδυασμό, λιποτάκτησαν και μάλιστα ήθελαν και στήριξη γιατί βρέθηκαν στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας. Επίσης, ο κ. Λαλένης, άκουσε με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των στελεχών και δεσμεύτηκε για υιοθέτηση προτάσεών τους, στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής του Συνδυασμού.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών, τα στελέχη και μέλη της παράταξης, άφησαν αιχμές σε βάρος του ΠΑΣΟΚ , γιατί έδωσε το χρίσμα στον κ. Λαλένη λίγο πριν από τις εκλογές, αλλά και γιατί δεν αντιμετώπισε δυναμικά τις διαρροές σε βάρος του συνδυασμού και τη στάση τοπικών και κεντρικών στελεχών.

Μάλιστα ορισμένοι ομιλητές, κατήγγειλαν τους κυρίους Χρυσοχοΐδη, Λοβέρδο, Ανδρουλάκη και την κ. Κατσέλη, ότι ενίσχυσαν το διασπαστικό ψηφοδέλτιο και πως δεν παραβρέθηκαν σε καμία εκδήλωση του επίσημου συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Λαλένης, κλείνοντας τις εργασίες της ολομέλειας, κατέθεσε δέσμη προτάσεων για την ανασύνταξη της παράταξης και τη δυναμική παρουσία της, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων και κυρίως την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης του δήμου, καθώς και με επίσημα στοιχεία του κράτους πλέον, βρίσκεται στη χειρότερη δυνατή θέση, λόγω των επιλογών του κ. Παχατουρίδη και της διοίκησής του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment