PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Αιχμές» για την επιχείρηση στο Κουκάκι από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ


Βολές κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τα γεγονότα στο Κουκάκι και την αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτηρίων που τελούσαν υπό κατάληψη, εξαπολύουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

«Οι αποκαλύψεις για τη χρήση πλαστικής σφαίρας σε βάρος συμπολίτη μας, η εισβολή πάνοπλων αστυνομικών σε σπίτια χωρίς ένταλμα μέρα μεσημέρι, η χολυγουντιανού τύπου βία μπροστά στις κάμερες, δεν αντιστοιχούν σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στον ALPHA ο κ. Χαρίτσης σχολίασε πως «οι εικόνες που είδαμε να εξελίσσονται χθες στο Κουκάκι, που συνοδεύονται όχι από φήμες, αλλά από επώνυμες μαρτυρίες πού παραπέμπουν; Στην Αθήνα ή στη Βαγδάτη;» και κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ν.Δ. για το «κλίμα τρομολαγνείας που καλλιεργεί».

«Η χθεσινή ημέρα δεν ήταν καλή ούτε για την κοινωνική ειρήνη και συνοχή, ούτε για τα ατομικά δικαιώματα, ούτε για το Σύνταγμα της χώρας που προστατεύει το οικογενειακό άσυλο, ούτε για τη Δημοκρατία μας», επισήμανε ο κ. Χαρίτσης.

Επέκρινε δε τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, που «με την απαντητική επιστολή του στον κ. Αλιβιζάτο και την απάντησή του στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι δεν ασκήθηκε αστυνομική βία, αμφισβητώντας αυτά που είδε όλος ο ελληνικός λαός».

«Μάλιστα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Βουλή προσπάθησε να “πάρει αποστάσεις” από το συμβάν. Γι’ αυτό τον εξέλεξαν οι Έλληνες πολίτες; Για να σπάει πόρτες στα σπίτια και να χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες;» συνέχισε και υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ που είχαν προσκομιστεί στη Βουλή επί ΣΥΡΙΖΑ, η παραβατικότητα είχε μειωθεί.

Την ίδια ώρα, ερωτηματικά για «ελλείψεις νομιμότητας» της αστυνομικής επιχείρησης διατυπώνει το Κίνημα Αλλαγής ενώ ζητεί από την κυβέρνηση να δοθεί στη δημοσιότητα το σχετικό βίντεο για να μην προκαλούνται παρερμηνείες.

Ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη του κόμματος εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει ότι «η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του χώρου κατάληψης στο Κουκάκι, δημιουργεί ερωτήματα που άπτονται της συνταγματικής τάξης για τις κατ’ οίκον έρευνες και συλλήψεις και αφήνει δημόσιες σκιές. Γι’ αυτό η κυβέρνηση οφείλει σήμερα να δώσει στη δημοσιότητα το μόνον αντικειμενικό στοιχείο, το βίντεο του drone που παρακολουθούσε την αστυνομική επιχείρηση».

Επισημαίνεται από το ΚΙΝΑΛ «πως αν δεν το κάνει, καταρρίπτεται κάθε κυβερνητική εκδοχή και πρέπει άμεσα να απολογηθούν οι υπεύθυνοι για αυτό το συμβάν. Ταυτόχρονα, οφείλει η αρμόδια Εισαγγελία να ζητήσει τώρα την κατάσχεση αυτού του οπτικού υλικού».

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ καταλήγει με τη υπογράμμιση ότι «η δημοκρατική παράταξη είναι αυτή που υπερασπίστηκε τον εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας, που εμπέδωσε στην πράξη την συνδικαλιστική ελευθερία των αστυνομικών υπαλλήλων και δεν θα επιτρέψει διολίσθηση σε ακροδεξιές λογικές και στοχοποίηση του ρόλου της Αστυνομίας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment