PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Β. Κικίλια στο νοσοκομείο Αττικόν


Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο νοσοκομείο Αττικόν πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας πραγματοποίησε επίσκεψη στο νοσοκομείο, λίγες μέρες μετά τον σάλο που είχε δημιουργηθεί με την διακοπή όλου του προγράμματος χημειοθεραπειών του νοσοκομείου, το οποίο σήμανε και την άμεση κινητοποίηση του Υπουργείου.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Βασίλης Κικίλιας συνομίλησε τόσο με γιατρούς όσο και με ασθενείς που βρίσκονταν στο νοσοκομείο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο υπουργός Υγείας, διαπίστωσε ότι στη γενική εφημερία του νοσοκομείου Αττικόν ήταν παρούσα η αναπληρώτρια διοικήτρια του ιδρύματος.

Ωστόσο, ο Β. Κικίλιας εντόπισε σοβαρές απουσίες από το τμήμα επειγόντων περιστατικών του Αττικόν.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής Γιώργος Σιδέρης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου, με αφορμή την επίσκεψη του Β. Κικίλια στο Αττικό Νοσοκομείο:

“Τα high five με το προσωπικό και οι φωτογραφίες στα social media κατά τις διάφορες νυχτερινές “ξαφνικές” επισκέψεις του υπουργού Υγείας Κικίλια σε διάφορα νοσοκομεία, χτες αργά το βράδυ στο Αττικό, είναι μόνο επικοινωνιακά τρικ. Επιχειρούν να δώσουν ανθρώπινο προφίλ στην απάνθρωπη πολιτική που συνεχίζει με μεγαλύτερη φόρα ο ίδιος και η κυβέρνηση του στην υγεία και τα δημόσια νοσοκομεία παίρνοντας τη σκυτάλη από τους προκατόχους του. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για άλλη μια φορά. Έρχονται φθινοπωρινοί και χειμερινοί μήνες, τα ράντζα αν δεν παρθούν μέτρα θα συνεχίζουν να ξεχειλίζουν στο Αττικό, το προσωπικό είναι εξουθενωμένο, η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση είναι μεγάλες και έχουν επικίνδυνες συνέπειες για τους ασθενείς. Πρόσφατο τραγικό παράδειγμα η προσωρινή διακοπή χημειοθεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς. Ο μαγνητικός τομογράφος είναι χαλασμένος εδώ και 7 χρόνια και οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού ότι θα τα λειτουργήσει με outsourcing, δηλαδή με ιδιώτες και συμπράξεις με τα κοράκια της υγείας δείχνουν ότι η εμπορευματοποίηση και μάλιστα με το αζημίωτο για τους ασθενείς είναι η στρατηγική και αυτής της κυβέρνησης. Να αυξήσουν τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, να φτιάξουν το μαγνητικό τομογράφο, να προσλάβουν προσωπικό με μόνιμες σχέσεις εργασίας, να ξανανοίξουν το Λοιμωδών ως σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο, να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της Δυτικής Αθήνας και μετά ας κάνουν όσες αιφνιδιαστικές επισκέψεις θέλουν. Αλλιώς θα συνεχίσουν να έρχονται και να φεύγουν νύχτα από τα νοσοκομεία. Οι εργαζόμενοι στην υγεία με τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη και στην πανελλαδική στάση εργασίας στις 23 Οκτώβρη μπορούν να δώσουν απάντηση”.

Γιώργος Σιδέρης
Αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο,
Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Leave a Comment