PeristeriNews.gr
Οικονομία

Αισιοδοξία στο ΥΠΟΙΚ για την ακύρωση της μείωσης στις συντάξεις


Αισιοδοξία για την αποφυγή της μείωσης των συντάξεων επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως διαφάνηκε από την παρουσία των κ.κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και Κατερίνας Παπανάτσιου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την κατάθεση δύο σεναρίων στον προϋπολογισμό του 2019, ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε τους βουλευτές της Ν.Δ. να μάθουν πώς λειτουργεί η Κομισιόν και το ευρωπαϊκό εξάμηνο, προτού εξηγήσει τα εξής:

«Το σενάριο βάσης δεν συνιστά βασικό σενάριο. Βασικό σενάριο σημαίνει με τι δουλεύεις και τι θέλεις να κάνεις. Το σενάριο βάσης το έχουν όλες οι χώρες και στον προϋπολογισμό και στο Μεσοπρόθεσμο, και λέει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αν δεν κάνουμε απολύτως τίποτα. Δηλαδή τι θα γίνει αν δεν αλλάξουμε κανέναν φόρο, καμία κοινωνική ασφαλιστική εισφορά, καμία δαπάνη, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω».

Όσον αφορά τις αιτιάσεις περί με καθαρής εξόδου από το μνημόνιο, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι «εδώ και 1,5 χρόνο, το ΚΙΝΑΛ και η ΝΔ χαρακτηρίζουν “μούφα” την έξοδο από το πρόγραμμα, καθώς η Ελλάδα δεν θα έχει ελευθερία κινήσεων».

Και συνέχισε: «Πού στηρίζατε όλα αυτά; Στις συντάξεις; Για 1,5 χρόνο βάλατε όλα τα αυγά σας σ’ αυτό το καλάθι. Ότι δηλαδή δεν έχουμε καθαρή έξοδο, επειδή θα μειωθούν οι συντάξεις».

Υπενθύμισε δε, ότι ο ίδιος από πέρυσι είχε προειδοποιήσει την αντιπολίτευση «να μην βάζει όλα της τα αυγά σ’ αυτό το καλάθι, γιατί θα βρισκόταν σε αδιέξοδο αν δεν μειωθούν οι συντάξεις».

«Τώρα φαίνεται ότι αλλάζετε το αφήγημα σας και λέτε πως δεν θα έχουμε καθαρή έξοδο και αυτό θα αποδειχθεί γιατί δεν θα μπορέσει η Ελλάδα να βγει στις αγορές. Αυτό θα είναι το καινούργιο σας καλάθι; Εκεί θα βάλετε τώρα όλα τα αυγά σας; να το ξέρουμε. Άμα βγούμε στις αγορές, τι θα πείτε» διερωτήθηκε, στο ίδιο πλαίσιο.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Οικονομικών, κα Παπανάτσιου δήλωσε ότι «ο στόχος για την ακύρωση του μέτρου μείωσης των συντάξεων, φαίνεται πως επιτυγχάνεται», εξηγώντας ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει δημοσιονομικό χώρο, ικανό ώστε να μην υλοποιηθεί η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, και να εφαρμοστούν παράλληλα τα θετικά μέτρα της ΔΕΘ.

«Κατανοούμε την αγωνία της αντιπολίτευσης που θέτει τεχνικά επιχειρήματα, καθώς μέρα με τη μέρα ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση, για την ακύρωση του μέτρου, φαίνεται να επιτυγχάνεται. Τους συνιστούμε ψυχραιμία» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment