PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αιμιλίου Βεάκη, Περιστέρι: Πως ήταν και πως έγινε ο πολυσύχναστος δρόμος (photos)


Πρόκειται για τον πιο διάσημο δρόμο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Περιστέρι αφού καθημερινά ακόμα περισσότεροι επισκέπτονται την Αιμιλίου Βεάκη για να περάσουν ώρες χαλάρωσης και διασκέδασης.

Ομολογουμένως η πολυσύχναστη οδός του Περιστερίου κέρδισε πολλές «μετοχές» έπειτα και από την ανάπλαση που πραγματοποιήθηκε σε όλο το μήκος της, όπου εκτός από τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από την εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο, μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου, η Αιμιλίου Βεάκη απέκτησε πάνω από τριάντα μαγαζιά εστίασης (καφέ, φαγητό και ποτό).

Βέβαια τα μαγαζιά εστίασης αντικατέστησαν τα παλαιότερα καταστήματα που βρισκόντουσαν στο δρόμο δημιουργώντας έτσι μια «πιάτσα» διασκέδασης μέσα στην καρδιά της πόλης.

Με τη βοήθεια του Google street view θυμηθήκαμε πως ήταν η Αιμιλίου Βεάκη πριν την ανάπλαση μιας και το αυτοκίνητο με τις κάμερες της Google είχε περιπλανηθεί στη πόλη μας προτού ξεκινήσουν οι εργασίες.

veaki_2

Όπως θα παρατηρήσετε κοιτάζοντας τις φωτογραφίες σε αντίθεση με σήμερα, τότε υπήρχε μια ιδιαίτερη δυσκολία στη κίνηση των αυτοκινήτων λόγω του παρκαρίσματος στο μισό του οδοστρώματος ενώ πολλοί θα θυμούνται και τις υπεράριθμες λακκούβες που υπήρχαν στο πλακόστρωτο δρόμο.

Όσον αφορά τη διέλευση των πεζών, πλέον υπάρχει ειδικό σημείο στο πεζοδρόμιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα για περπάτημα ενώ αν παρατηρήσει κάποιος τις φωτογραφίες από την παλιά έκδοση της Βεάκη αντιλαμβάνεται ότι τότε ο πεζός αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα με αυτοκίνητα που είχαν παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο.

veaki_1

Επίσης ο φωτισμός που έχει τοποθετηθεί πλέον σε όλο το μήκος της οδού είναι πιο όμορφος και δημιουργεί μια καλή αίσθηση σε κάποιον που κινείται σε αυτή.

Το μόνο αρνητικό στοιχείο παρατηρώντας τις φωτογραφίες και αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη για πράσινο στη πόλη μας είναι τα λιγοστά και μικρά δέντρα που έχουν τοποθετηθεί στο νέο έργο όπου αν κάνουμε μια αντίθεση με το παρελθόν θα δούμε ότι είναι μεγάλη η διαφορά.

veaki_3

Ελπίζοντας να διορθωθεί το θέμα του πρασίνου, η ανάπλαση της Αιμιλίου Βεάκη στη πόλη πρόσφερε περισσότερα θετικά στοιχεία παρά αρνητικά. Μόνο και μόνο η επίσκεψη χιλιάδων ανθρώπων από κάθε περιοχή της Αθήνας, έχρισε το Περιστέρι ως έναν από τους προορισμούς αυτών που αναζητούν διασκέδαση.

veaki_4

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment