PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αιματηρές συμπλοκές στον Ισημερινό


Πολιτική κρίση ξέσπασε στον Ισημερινό, μετά τις έντονες διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας.

Πολιτική κρίση ξέσπασε στον Ισημερινό, μετά τις έντονες διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας. Ο πρόεδρος της χώρας, Ραφαέλ Κορέα, διέφυγε από το νοσοκομείο, όπου είχε καταφύγει, για 12 ώρες και πολιορκείτο από αστυνομικούς. Είχε προηγηθεί η ανάπτυξη ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας γύρω από το νοσοκομείο, που έπειτα από ανταλλαγή πυρών με τους στασιαστές αστυνομικούς, διασφάλισαν την έξοδο του προέδρου από το κτήριο.

Ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, Φερνάντο Γκανταρίλας, ανέφερε ότι 2 αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 37 άνθρωποι τραυματίστηκαν, στη διάρκεια των συγκρούσεων ανάμεσα στους υποστηρικτές του προέδρου Κορέα και στους στασιαστές αστυνομικούς.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού χαρακτήρισε “απόπειρα πραξικοπήματος” την εξέγερση εκατοντάδων αστυνομικών και στρατιωτικών χθες το πρωί, οι οποίοι κατέλαβαν το κτίριο του Κογκρέσου και το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Κουίτο, αναφέροντας πως οι στασιαστές αστυνομικοί προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν στο νοσοκομείο και πρόσθεσε πως σώθηκε χάρη στην αποτελεσματικότητα των δυνάμεων που τον υποστηρίζουν.

Στο μεταξύ, παύθηκε από τα καθήκοντά του ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας, στρατηγός Φρέντι Μαρτίνες, ανακοίνωσε αστυνομικός εκπρόσωπος.

Στη διάρκεια των ταραχών που έγιναν το περασμένο 24ωρο, τραυματίσθηκαν συνολικά 74 άτομα, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment