PeristeriNews.gr
Lifestyle

Αθώα η Έφη Θώδη για ρευματοκλοπή


Οριστικά τέλος έλαβε η δικαστική περιπέτεια της Έφης Θώδη για παλιά υπόθεση ρευματοκλοπής.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο αθώωσε τη γνωστή αοιδό παραδοσιακών τραγουδιών, ανατρέποντας την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση.

Η Έφη Θώδη εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο της, η οποία σημείωσε ότι η οφειλή που έφτανε τα 6.500 ευρώ είχε εξοφληθεί πριν από την πρωτόδικη καταδίκη της.

Πάντως, αν και πράγματι είχε πληρώσει την οφειλή, σύμφωνα με έγγραφα της δικογραφίας, το ρολόι της καταμέτρησης είχε παραβιαστεί εκ νέου.

Αθωώθηκε με τον νέο Ποινικό Κώδικα

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, από τη στιγμή που η Εφη Θώδη πλήρωσε την οφειλή πριν την πρωτόδικη καταδίκη, η αθώωσή της ήταν μονοδρομος για το δικαστήριο.

Σε μία έντονη κριτική προχώρησε κατά τη σύντομη αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας.

«Δεν μου αρέσει αυτή η τακτική συμπολιτών μου, που νομίζουν ότι είναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους. Ωστόσο, ο νέος Ποινικός Κώδικας ορίζει πως εφόσον ο παθών έχει αποζημιωθεί πριν την ολοκλήρωση του πρώτου βαθμού, ο κατηγορούμενος απαλλάσσεται και μένει ατιμώρητος. Αυτό προκύπτει και στην περίπτωσή μας και θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νέος νόμος ως ευμενέστερος», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η υπόθεση της ρευματοκλοπής

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2018 η τραγουδίστρια είχε καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή για ρευματοκλοπή κατ’ εξακολούθηση. Της είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Η δικαστική περιπέτεια της Έφης Θώδη, για παλιά υπόθεση ρευματοκλοπής έλαβε οριστικά τέλος, μετά και τη νέα απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που αθώωσε την τραγουδίστρια, ανατρέποντας πρωτόδικη απόφαση.

Τότε, η συνήγορός της είχε υποστηρίξει ότι πράγματι έγινε παραβίαση και χρεώθηκε εκείνη ως ιδιοκτήτρια του σπιτιού, αλλά το επίμαχο διάστημα εκείνη βρισκόταν στο εξωτερικό λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω κρατείται ο Σταμάτης Γαρδέλης

Peristeri News

Διάρρηξη στη μονοκατοικία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου – Τι άρπαξαν οι κλέφτες

Peristeri News

Πατέρας για δεύτερη φορά θα γίνει ο Χοακίν Φίνιξ

Peristeri News

Leave a Comment