PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αζερμπαϊτζάν: Φόβοι ότι είναι νεκροί οι 29 αγνοούμενοι μετά την πυρκαγιά σε πετρελαϊκή εξέδρα


Φόβο ότι είναι νεκροί οι 29 εργάτες των οποίων η τύχη αγνοείται μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου στην Κασπια στην οποία εργάζονταν εξέφρασε η κρατική εταιρεία ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν SOCAR. Ο πρόεδρος της χώρας Ιλχάμ Αλίεφ κήρυξε τη σημερινή «ημέρα εθνικού πένθους».

Η SOCAR ανακοίνωσε πως ένας εργάτης έχασε τη ζωή του και 33 διασώθηκαν, από τους 62 που βρίσκονταν πάνω στην πετρελαϊκή εξέδρα όταν ξέσπασε η πυρκαγιά.

«Συνεχίζουμε την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης … Θεωρούμε αγνοούμενους αυτούς που δεν έχουν βρεθεί έως τώρα … Πιστεύουμε ότι ο Θεός θα τους βοηθήσει, παρόλο που είναι ενδεχομένως αδύνατον», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρώτος αντιπρόεδρος της SOCAR, ο Χόσμπαχ Ουσιφζάντε.

Ο Ουσιφζάντε πρόσθεσε πως οι διασώστες αναζητούν επίσης άλλους τρεις εργάτες τους οποίους παρέσυρε η θάλασσα την Παρασκευή από μια άλλη πετρελαϊκή εξέδρα.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η πυρκαγιά δεν έχει ακόμη κατασβεσθεί πλήρως, αλλά ελπίζει ότι αυτό θα έχει συμβεί μέχρι το τέλος της ημέρας.

Η ημερήσια παραγωγή της εξέδρας αυτής ήταν 920 τόνοι πετρελαίου και 1,08 εκατ. κυβικά μέτρα αερίου.

«Οι αριθμοί αυτοί είναι οι απώλειες στην παραγωγή μας μέχρι στιγμής», δήλωσε.

Ο Ουσιφζάντε είπε ακόμη ότι η εταιρεία θα επανεξετάσει τα μέτρα ασφαλείας στις πετρελαϊκές εξέδρες της, πολλές από τις οποίες έχουν κατασκευαστεί την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment