PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αδ. Γεωργιάδης: «Κλειδί» για την προσέλκυση επενδύσεων το Ελληνικό


Εντός του 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί από την πλευρά της Πολιτείας όλες οι διαδικασίες, ώστε να μπορούν να πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, όπως επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον Αnt1 ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «καλή» την χθεσινή απόφαση του ΚΑΣ, τονίζοντας και τη σημασία της συνεδρίασης του Συμβουλίου Νεώτερων Μνημείων, που θα αποφασίσει την τύχη των αεροπλάνων της Ολυμπιακής που βρίσκονται στον χώρο του πρώην αεροδρομίου. Όπως ανέφερε, θα είναι αποτρεπτικό για την επένδυση εάν αποφασιστεί ότι τα αεροσκάφη δεν μπορούν καν να μετακινηθούν από το σημείο, όπου βρίσκονται, καθώς καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο και σε καίριο σημείο της έκτασης.

Απαντώντας στις επικρίσεις για τον αριθμό και το ύψος των κτηρίων που θα αναγερθούν στην έκταση του πρώην αεροδρομίου, ο υπουργός σημείωσε πως «δεν έχει αλλάξει καμία συμφωνία για το Ελληνικό, ισχύει το Master Plan που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, δεν έχει προστεθεί από την νέα κυβέρνηση ούτε μια νέα μετόπη». Σημείωσε ακόμη πως «για κάθε μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα, έχει εγκριθεί Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο, που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Δραγασάκη».

Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για το καζίνο, που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πως «είναι σημαντικός, διότι αποτελεί προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, όπως είχε διαμορφωθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ειναι όμως καθοριστικός για το αν θα γίνει η επένδυση, καθώς υπάρχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση του έργου».

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως η επένδυση του Ελληνικού λόγω του μεγέθους της αποτελεί δείγμα και μήνυμα προς την διεθνή επενδυτική κοινότητα για το κατά πόσο «η Ελλάδα μπορεί», λέγοντας ότι στις επαφές του με τους εκπροσώπους των δανειστών, εκείνοι του έθεσαν το ζήτημα της εν λόγω επένδυσης, ως «κλειδί» για την αξιοπιστία της χώρας σε ό,τι αφορά την προώθηση μεταρρυθμίσεων και την προσέλκυση επενδύσεων. «Εάν ξεκινήσει το Ελληνικό, θα έρθουν και πολλές άλλες επενδύσεις», είπε.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι μέσα στο 2019 θα έχουν εκδοθεί οι οικοδομικές άδειες και για την επένδυση στην Κασσιόπη, όπως και εκείνη στην περιοχή Αφάντου στην Ρόδο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment