PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αδ. Γεωργιάδης: Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε «ανάσα» στην αγορά με υγειονομική ασφάλεια


«Έχουμε συστήσει ομάδα εργασίας και παρακολουθούμε κάθε χώρα της Ευρώπης, πότε άνοιξαν τις αγορές τους, με τι κανόνες και τι επίπτωση είχε αυτό στην εξέλιξη της πανδημίας στη δική τους χώρα. Έχουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο ευκρινή εικόνα, του πως και με ποιον τρόπο οι αποφάσεις επηρεάζουν» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας τον σχεδιασμό της κυβέρνησης να ανοίξει διστατικά την αγορά την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Το σχέδιο της κυβέρνησης γνωστοποίησε χθες ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του. «Με ενδιαφέρει να μπορέσουμε να επανέλθουμε στο καθεστώς που ήμασταν τουλάχιστον τα Χριστούγεννα, για να μπορέσει η αγορά να λειτουργήσει έστω και με το click away ή έστω και στα καταστήματα ρούχων και παπουτσιών να μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε πολίτες να μπαίνουν στα καταστήματα με ραντεβού», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα στα Παραπολιτικά, εξήγησε ότι ο πρωθυπουργός «έθεσε δημοσίως την πρόθεση της κυβερνήσεως», προσθέτοντας ότι αυτή η πρόθεση πρέπει να τεκμηριωθεί με στοιχεία στην επιτροπή ώστε να πειστούν οι ειδικοί και να πάρουμε το «πράσινο φως».

«Ως υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων έχουμε ετοιμάσει με μεγάλη επιμέλεια τους κανόνες και το σύστημα ώστε με υγειονομική ασφάλεια να δώσουμε “ανάσα” στην αγορά», σημείωσε. «Έχουμε το σχέδιο, έχουμε βρει τους κανόνες, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε και θα πάμε με ασφάλεια εκεί που πρέπει. Δεν θα έχουμε το 100% της λειτουργίας της αγοράς προφανώς, αλλά δεν θα έχουμε και το 100% του κλεισίματος», εξήγησε.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στη χθεσινή κατάθεσή του για τη Novartis, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε: «Γιατί πρέπει να φτάσουμε στο ειδικό δικαστήριο και γιατί πρέπει να υπάρξει τιμωρία των ενόχων; Διότι αυτοί οι άνθρωποι που οργάνωσαν, σκέφτηκαν και εκτέλεσαν αυτή τη σκευωρία στην πραγματικότητα απείλησαν τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Και νομίζω τα εξήγησα με πολύ συγκεκριμένο τρόπο εχθές εκεί που έπρεπε και η κατάθεσή μου θα παίξει ρόλο».

Τέλος, σχολιάζοντας τη δήλωση του κυρίου Πολάκη εκτιμά ότι στοχοποιείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Πιο συγκεκριμένα, κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «όσοι νομίζουν ότι αυτό το ξέσπασμα του κυρίου Πολάκη ήταν τυχαίο, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Ο κύριος Πολάκης ανήκει σε ένα συγκεκριμένο εσωκομματικό στρατόπεδο στον ΣΥΡΙΖΑ και νομίζω είναι προφανές- και από προηγούμενες αναρτήσεις του στο Facebook- ότι του έχει ανατεθεί ο ρόλος από τον κύριο Τσίπρα να “πελεκίσει” τον κύριο Τσακαλώτο».

«Όταν λες ότι χάσαμε για αυτό που κάναμε στη μεσαία τάξη, αυτομάτως η σκέψη του καθενός πηγαίνει στο ποιος ήταν υπουργός Οικονομικών. Υπουργός Οικονομικών ήταν ο κύριος Τσακαλώτος. Άρα στην ουσία ο κύριος Πολάκης είπε «χάσαμε λόγω Τσακαλώτου». Απλώς το είπε με τον γλαφυρό πολάκειο τρόπο», κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment