PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αδ. Γεωργιάδης: Από σήμερα το επιχειρηματικό περιβάλλον αλλάζει


«Από σήμερα το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα αλλάζει» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στον ρ/σ Alpha 98.9.

Ο υπουργός σχολιάζοντας τα ζητήματα της επικαιρότητας είπε:

«Σοβαρή κριτική από την αντιπολίτευση δεν υπήρξε. Η ονομαστική ψηφοφορία έγινε για την τιμή των όπλων, δεν έγινε σε κλίμα σύγκρουσης. Ο νόμος πλέον “Επενδύω στην Ελλάδα” πήρε περισσότερους ψήφους από την Όπως πρόσθεσε, «η προαναγγελία των μεγάλων απεργιών και των πορειών ήταν “παραμύθια”. Δεν υπήρξε τίποτα συγκρουσιακό σε επίπεδο κοινωνίας. Όταν υπάρχει κοινωνικό θέμα φαίνεται στους δρόμους. Ο νόμος αυτός δεν είχε τέτοια μεγάλη σύγκρουση. Η επίθεση από την αντιπολίτευση ήταν για την τιμή των όπλων».

«Ο νόμος “Επενδύω στην Ελλάδα”», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, «παρά τον όγκο του, έχει προβλέψει ότι χρειάζεται ελάχιστη δευτερογενή νομοθεσία, δηλαδή την έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων ή Υπουργικών Αποφάσεων, για να εφαρμοστεί. Μ’ αυτόν τον τρόπο έχουμε καταστήσει την εφαρμογή του υποχρεωτική σε ποσοστό 90%, με τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Συνεχίζοντας, ο υπουργός τόνισε ότι «από σήμερα το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα αλλάζει» αναφερόμενος στον διθυραμβικό, όπως τον χαρακτήρισε, τίτλο της εφημερίδας Handelsblatt για τον αναπτυξιακό νόμο.

«Δεν φτάνει όμως μόνο η δουλειά μιας κυβέρνησης. Πρέπει όλοι να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Καλώ όλους τους επιχειρηματίες να αναλογιστούν ότι είναι μια ευκαιρία που πρέπει να την αδράξουν. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις και πρέπει να σταματήσει η “μαύρη” εργασία. Πρέπει να είναι και αυτοί συνεπείς στις υποχρεώσεις τους όπως είμαστε κι εμείς στις δικές μας»» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Έθεσα με τον αναπτυξιακό νόμο συγκεκριμένες χρονικές προθεσμίες στους δημοσίους υπαλλήλους για ν’ απαντούν κι αν δεν απαντούν να έχουν πειθαρχικές κυρώσεις. Αυτό χρειάζεται να γίνεται και στη Δικαιοσύνη. Είναι, άλλωστε, και πρόταση της Παγκόσμιας Τράπεζας. Στον πίνακα Doing Business της World Bank, στον οποίο η Ελλάδα υποχώρησε άλλες επτά θέσεις – αφορά την περίοδο μέχρι τον Μάιο του 2019, δεν συμπεριλαμβάνεται η περίοδος της δικής μας διακυβέρνησης – το πρώτο και πιο επώδυνο κομμάτι της έκθεσης είναι οι καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης».

Σχετικά με την Novartis, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Έχω κληθεί από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ζαχαρή. Παίρνει μια σειρά καταθέσεων αναφορικά με την έρευνα που κάνει στην υπόθεση των παρεμβάσεων στο έργο της κ. Τουλουπάκη. Έχει καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση αυτή, τον κ. Λοβέρδο, τον κ. Στουρνάρα, τον κ. Σαμαρά…».

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment