PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αδράνεια καταλογίζει ο Ν. Τόσκας σε υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ.


Σκληρή γλώσσα εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και συνδικαλιστών της Αστυνομίας, που άσκησαν κριτική σε βάρος του για το μπαράζ επιθέσεων των τελευταίων ημερών, χρησιμοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ενώ έκανε λόγο για «αδράνεια υπηρεσιακών παραγόντων» της ΕΛΑΣ.

Απαντώντας στις επικρίσεις σχετικά με την αντίδραση της Αστυνομίας στα τελευταία περιστατικά, ο κ. Τόσκας ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ότι άσκησε οξεία κριτική χθες το πρωί κατά την επίσκεψη του στη ΓΑΔΑ «σε κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες που έδειξαν αδράνεια, ή δεν εφάρμοσαν εντολές». Ειδικά για την επίθεση στη Novartis είπε ότι δεν δούλεψαν καλά τα μέτρα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν, όπως είπε, σαφείς εντολές για τη φύλαξη του κτηρίου, αλλά και την αστυνόμευση του κέντρου και ειδικότερα της οδού Ερμού.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι δεν πρέπει να ισοπεδώνονται τα πάντα και να ακυρώνονται μεγάλες επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ, ενώ ταυτόχρονα διαμήνυσε ότι θα αντιμετωπιστούν οι «μπαχαλάκηδες», που δημιουργούν τα επεισόδια, χωρίς να υπάρξει ανοχή για κανέναν.

Για τις επιθέσεις και τις ομάδες που τις πραγματοποιούν ο κ. Τόσκας είπε ότι «αυτές οι ενέργειες βάλλουν κατά της δημοκρατίας, της ελεύθερης έκφρασης, του πανεπιστημιακού ασύλου και της ασφάλειας των πολιτών και αντιμετωπίζονται, αλλά με τον νόμιμο τρόπο».

«Δεν θέλουμε να μετατρέψουμε την Αθήνα σε αστυνομοκρατούμενη πόλη, όπως ήταν μέχρι το 2014» υπογράμμισε για να συμπληρώσει: «Σεβόμαστε τη θέση της αντιπολίτευσης που ασκεί κριτική, αλλά δεν θα ολισθήσουμε σε μέτρα ακροδεξιάς έμπνευσης και ιδεολογίας».

Για τις απειλές που εξαπολύουν αυτοί που προκαλούν τα επεισόδια, ο κ. Τόσκας απάντησε ότι αυτοί που τις εκφράζουν θα μείνουν με τις επιθυμίες τους «γιατί δεν θα υπάρξει καμία ανοχή, όπως επίσης δεν θα δώσουμε την ευχαρίστηση σε αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους από τέτοιες πράξεις προκειμένου να τις εκμεταλλευτούν μικροπολιτικά».

Σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που του άσκησε ο δήμαρχος Αθηναίων ο κ. Τόσκας απάντησε ότι «ο κ. Καμίνης, ως επικεφαλής του δήμου μάλλον προσπαθεί να απωθήσει κόσμο από το να έρθει, και αυτό είναι πολύ κακό για τη χώρα». Ανέφερε ακόμη ότι ο ίδιος προσπάθησε πολλές φορές να συνεργαστεί μαζί του και να ζητήσει και εγγράφως να εφαρμόσει κάποια μέτρα σχετικά με την ασφάλεια, αλλά δυστυχώς, όπως είπε, «δεν έχει καταλάβει κάποια πράγματα».

«Καλό θα είναι να ασχοληθεί με θέματα του δήμου του, την καθαριότητα και την φροντίδα κάποιων περιοχών και να συνεργαστεί μαζί μας για θέματα ασφάλειας για να έχουμε μια πόλη που να προσελκύει κόσμο και όχι να τον απωθεί» συμπλήρωσε.

Για την κριτική απο πλευράς συνδικαλιστών της Αστυνομίας, ο αναπληρωτής υπουργός παρατήρησε ότι «υπάρχουν συνδικαλιστές που κατά καιρούς κάνουν τους νομικούς και τους προστάτες των θεσμών» και τους κάλεσε «να σταματήσουν αυτές τις παρεμβάσεις, που μερικές φορές μπορεί να είναι εργολαβικές». «Η δουλειά τους είναι άλλη και καλό είναι να μην πέφτουν σε λάθη αστεία και έξω από κάθε θεσμική ιδιότητα» σημείωσε.

Για την επίθεση στο στέκι «Φαβέλα», ο κ. Τόσκας υπογράμμισε ότι η Αστυνομία έχει επικεντρωθεί στην υπόθεση και θα υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα, ενώ έκρινε ότι δεν υπάρχει διείσδυση της Χρυσής Αυγής στις τάξεις των αστυνομικών, πέρα από ένα ποσοστό που αντιστοιχεί και στον γενικό πληθυσμό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment