PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Αδικαιολόγητη η χθεσινή επίθεση στη Συρία»


Την έντονη ενόχληση των Η.Π.Α. για την πρόσφατη επίθεση στον Αμερικανό πρέσβευτή, Robert Ford, στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, από υποστηρικτές του προέδρου Bashar al-Assad, εξέφρασε σε χθεσινές της δηλώσεις η υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α., Hillary Clinton.

Την έντονη ενόχληση των Η.Π.Α. για την πρόσφατη επίθεση στον Αμερικανό πρέσβευτή, Robert Ford, στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, από υποστηρικτές του προέδρου Bashar al-Assad, εξέφρασε σε χθεσινές της δηλώσεις η υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α., Hillary Clinton.

«Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι εντελώς αδικαιολόγητη και την καταδικάζουμε με τον πιο έντονο και δυνατό τρόπο. Η κυβέρνηση της Συρίας θα πρέπει να λάβει μέτρα για την προστασία του ξένου διπλωματικού προσωπικού», σημείωσε αρχικά.

«Ο Robert Ford έδειξε αξιοθαύμαστο κουράγιο, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί έναν ζωτικής σημασίας “μεσάζοντα” για τις νόμιμες προσδοκίες του λαού της Συρίας. Ελπίζουμε η Γερουσία να του επιτρέψει να συνεχίσει το σπουδαίο έργο του», τόνισε.

Ο πρεσβευτής των Η.Π.Α. είχε προκαλέσει στο παρελθόν την οργή του καθεστώτος Assad όταν επισκέφτηκε μαζί με τον Γάλλο πρέσβη τη Χάμα τον προηγούμενο Ιούλιο.

Η συγκεκριμένη πόλη έχει αποτελέσει πεδίο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ δυνάμεων Ασφαλείας και διαδηλωτών που ζητούν την απομάκρυνση του προέδρου της Συρίας, Bashar al-Assad.

Αυγά, πέτρες και ντομάτες

Στις 11:00 χθες το πρωί, τοπική ώρα Συρίας (10:00, ώρα Ελλάδας) υποστηρικτές του προέδρου της Συρίας πέταξαν πέτρες, τομάτες και αβγά σε αυτοκινητοπομπή του Αμερικανικού πρεσβευτή, ενώ επισκεπτόταν αξιωματούχο της Αντιπολίτευσης στη Δαμασκό.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι δύο αυτοκίνητα της πρεσβείας καταστράφηκαν, την ίδια στιγμή που ο Robert Ford βρισκόταν ήδη στο εσωτερικό του κτιρίου στο πλαίσιο συνάντησής τους με τον Hassan Abdul-Azim.

Ηγετική μορφή της Αντιπολίτευσης, ο Abdul-Azim έχει θέση ως όρο για την έναρξη οποιασδήποτε συζήτησης με την κυβέρνηση της Συρίας τον τερματισμό της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων. Περίπου 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν γύρω από τα οχήματα και άρχισαν να πετούν πέτρες, φωνάζοντας παράλληλα το όνομα του προέδρου της Συρίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α.., κανένα από τα μέλη της διπλωματικής αποστολής δεν τραυματίστηκε.

Άμεση η αντίδραση του Λευκού Οίκου

Αμέσως μετά το περιστατικό, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Jay Carney, ανέφερε ότι «ο βίαιος όχλος προκάλεσε σημαντικές φθορές στα οχήματα της πρεσβείας».

«Ο Robert Ford είναι καλά στην υγεία του. Αυτές οι ενέργειες αποτελούν μέρος των προσπαθειών για εκφοβισμό των ξένων διπλωματών και δείχνουν τη βιαιότητα του καθεστώς Assad. Δεν πρόκειται να ζητήσουμε την ανάκληση του Αμερικανού πρεσβευτή και ελπίζουμε το ίδιο να κάνει και η Γερουσία, αφήνοντάς τον να συνεχίσει τη δουλειά του», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment