PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΑΔΕΔΥ: Υποχρέωση των υπουργών η συνεργασία με εκπροσώπους των εργαζομένων


Κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ασκεί η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την αντιπαράθεσή του με την ΠΟΕΔΗΝ και την καταδίκη του από το πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για υβριστικά σχόλια. Επισημαίνει ότι υποχρέωση των υπουργών είναι να συνεργάζονται με τους θεσμικούς εκπροσώπους των εργαζομένων και όχι να αναρτούν υβριστικά σχόλια, εκφράζει την ελπίδα η απόφαση να λειτουργήσει «παιδευτικά» για τον κ. Πολάκη και καλεί τον πρωθυπουργό να τον ανακαλέσει στην τάξη.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ, που αναφέρονται στην καταδίκη του κ. Πολάκη από το πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο τον υποχρεώνει στην καταβολή 25.000 ευρώ ως αποζημίωση για υβριστικά σχόλια κατά της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της, που ανάρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook), επισημαίνει τα εξής:
1. Υποχρέωση των υπουργών οποιασδήποτε κυβέρνησης είναι να συ«νεργάζονται και να συνδιαλέγονται με τους θεσμικούς εκπροσώπους των εργαζομένων για θέματα της αρμοδιότητάς τους και όχι να αναρτούν υβριστικά σχόλια σε μέσα κοινωνική δικτύωσης, όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους.
2. Στη χώρα μας οι εργαζόμενοι εκλέγουν με δημοκρατικό τρόπο τους εκπροσώπους τους, πάντα με βάση τους νόμους της πολιτείας. Ευτυχώς, για τη δημοκρατία μας, η εκλογή αυτή δεν τίθεται υπό την έγκριση της εκάστοτε κυβέρνησης ή του εκάστοτε αναπληρωτή υπουργού Υγείας.
3. Οι κατ’ εξακολούθηση υβριστικές αναφορές του κ. Πολάκη απέναντι στην ΠΟΕΔΗΝ και στον Πρόεδρό της, δείχνουν το ύφος της εξουσίας της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, απέναντι στους θεσμικούς εκπροσώπους των εργαζομένων.
4. Ελπίζουμε η δικαστική απόφαση να λειτουργήσει παιδευτικά για τον κ. Πολάκη και, πλέον, αντί να υβρίζει τους εκπροσώπους των εργαζομένων, να ασχοληθεί με τα σοβαρότατα προβλήματα και τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία, λόγω των μνημονιακών πολιτικών – περικοπών που αυτός και η κυβέρνησή του συνεχίζουν να ασκούν.
5. Τέλος, καλούμε τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του και να ανακαλέσει στην τάξη τον υπουργό του αν, πραγματικά, θεωρεί το συνδικαλιστικό κίνημα ως θεσμικό και κοινωνικό εταίρο και αν εξακολουθεί να πιστεύει αυτά που στο παρελθόν δήλωνε, ότι δηλαδή: «η ελεύθερη και ακώλυτη άσκηση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας, αποτελεί πυλώνα της πολιτικής του».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment