PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αγ. Βαρβάρα – Έγκλημα: Στη φυλακή η 15χρονη κόρη κι ο 17χρονος φίλος της


Προφυλακίστηκε μετά την απολογία της ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων η 15χρονη που κατηγορείται για ηθική αυτουργία στη δολοφονία της 50χρονης μητέρας της, τα ξημερώματα της 6ης Νοεμβρίου, στο σπίτι τους στην Αγία Βαρβάρα.

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε και ο 17χρονος φίλος της, ρουμανικής καταγωγής, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έμενε μαζί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την πολύωρη απολογία της, η 15χρονη φέρεται να υποστήριξε ότι αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης της μητέρας της μαζί με τον 17χρονο, γιατί είχαν έντονους καβγάδες.

«Δεν ήμουν παρούσα, αλλά ήξερα τι θα συμβεί. Ήμουν στο διπλανό δωμάτιο. Δεν ξέρω λεπτομέρειες της δολοφονίας, ούτε θέλω να μάθω. Έτρεμα, όταν άκουγα τις κραυγές της μητέρας μου. Δεν έκανα, όμως, τίποτα να αποτρέψω το έγκλημα» φέρεται να ανέφερε στη δικαστική λειτουργό, υποδεικνύοντας ως δράστη της δολοφονίας τον τρίτο κατηγορούμενο, τον 16χρονο Έλληνα.

«Μαζί με τον 17χρονο φίλο μου αποφασίσαμε να τη σκοτώσουμε. Επειδή δεν μπορούσαμε να τη δολοφονήσουμε εμείς, φωνάξαμε για βοήθεια τον 16χρονο. Δεν του είπαμε ότι θα του δώσουμε χρήματα. Αυτός επέμενε να λάβει μέρος στη δολοφονία. Επέμενε μάλιστα να κάνει το έγκλημα. Μου έστελνε μηνύματα στο facebook και ρωτούσε “πότε θα γίνει”. Δεν μπορώ να σας δείξω τα μηνύματα, γιατί τα έχω σβήσει» υποστήριξε.

Ο συνήγορος της 15χρονης, Σπύρος Δημητρίου, υπέβαλε αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και τοξικολογικής εξέτασης και δήλωσε ότι «η 15χρονη ανέφερε στην ανακρίτρια πως έχει μετανιώσει, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει».

Από την πλευρά του, ο 17χρονος Ρουμάνος φέρεται να επανέλαβε και στην ανακρίτρια τα όσα είχε ισχυριστεί κατά την προανάκριση. Ότι δηλαδή φυσικός αυτουργός της δολοφονίας είναι ο 16χρονος.

Χθες, πάντως, κατά την απολογία του ο 16χρονος, ο οποίος προφυλακίστηκε, υποστήριξε ότι δεν είναι εκείνος ο δολοφόνος, υποδεικνύοντας ως δράστη της δολοφονίας τον 17χρονο.

«Δεν τη σκότωσα εγώ. Ζητάω συγγνώμη. Ήμουν μπροστά στον φόνο. Το λάθος μου είναι ότι δεν τον εμπόδισα. Έμεινα μαζί τους από φόβο. Με απείλησαν ότι, αν φύγω, θα φορτώσουν σε εμένα το έγκλημα. Δεν ήξερα τι θα συμβεί. Μου είχαν πει ότι θα κλέβαμε μια πιστωτική κάρτα για να πάμε για ψώνια. Τον φόνο τον έκανε μόνος του ο 17χρονος. Η κοπέλα ήταν στο διπλανό δωμάτιο» ισχυρίστηκε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment