PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αγωνιώδεις έρευνες για τους αγνοούμενους


Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων από την πύρινη λαίλαπα που έπληξε την Αττική και είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 74 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 170.

Ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων παραμένει αδιευκρίνιστος, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξακολουθεί να απευθύνει έκκληση στους πολίτες να τηλεφωνούν στο «199» και να δηλώνουν τα στοιχεία των αγνοούμενων.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, η διαδικασία καθορισμού του ακριβούς αριθμού των αγνοούμενων αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες, όταν και υπάρξει επίσημη ενημέρωση.

Τα σωστικά συνεργεία, με τη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων αλλά και εθελοντών, επιχειρούν τόσο στο έδαφος όσο και στη θάλασσα, εστιάζοντας στις περιοχές της Ραφήνας και του Νέου Βουτζά.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών ανέρχεται σε 74, με τις αρχές ωστόσο, να εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδεχομένως θα αυξηθεί.

Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 174, εκ των οποίων οι 71 εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας. Δέκα εξ αυτών, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, με σοβαρά εγκαύματα.

Επιπλέον, συνολικά 23 παιδιά διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Παίδων», ενώ 11 εξακολουθούν να νοσηλεύονται, χωρίς ωστόσο να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας τους.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Πικερμίου – Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς δήλωσε πως συνεχίζεται ο έλεγχος των κατεστραμμένων κατοικιών και εκτίμησε ότι αύριο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Όπως είπε, μέχρι τώρα έχει ελεγχθεί το 1/3 των σπιτιών που έχει καταστραφεί.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, ο ίδιος απάντησε: «Ήμουν μέσα στο μέτωπο, έχω δει πράγματα απίστευτα. Υπάρχουν και άλλοι νεκροί πιστεύω. Εύχομαι να μην γίνει αλλά δυστυχώς κάθε μέρα ο αριθμός αυξάνεται».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment