PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αγωνιστική συσπείρωση με την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου


Ανακοίνωση εξέδωσε η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου.

Αναλυτικά:

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και τώρα απευθύνει διαρκώς κάλεσμα αγωνιστικής συσπείρωσης σε όλους/ες τους/τις αγωνιστές/ριες των κοινωνικών κινημάτων και σε όλον τον πολιτικό χώρο της αντικαπιταλιστικής – αντισυστημικής – ριζοσπαστικής αριστεράς και της αυτόνομης κινηματικής ανεξαρτησίας.

Είναι γνωστό πως αυτό το κάλεσμα δεν είναι υποκριτικό, προσχηματικό, ψηφοθηρικό, προεκλογικό : είναι ουσιαστικό και συναγωνιστικό, αναφέρεται πρώτα και κύρια στην κοινωνική και τοπική αγωνιστική – κινηματική αυτοοργάνωση και δράση των εργαζόμενων, των άνεργων, των συνταξιούχων, των νέων, των κατοίκων για διεκδίκηση αιτημάτων δίκαιων και αυτονόητων ενάντια τόσο στην καταστροφική πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων όσο και ενάντια στην πολιτική της δημοτικής αρχής Παχατουρίδη που είναι ο «πιο καλός ο μαθητής» αυτού του μαύρου μετώπου. Είναι γνωστό και αποδεδειγμένο από την πράξη και όχι από τα λόγια πως αυτό το κάλεσμα είναι κάλεσμα «δρόμων» κοινωνικών αγώνων και όχι «διαδρόμων» και προεκλογικών παζαριών. Έχει «μετρηθεί» και «μετριέται» καθημερινά στο επίπεδο της δράσης στο μαζικό κίνημα του Περιστερίου αλλά και συνολικά, όπου έχει δοκιμαστεί η πρακτική και ενωτική μας παρέμβαση.  Απευθύνεται πρώτα και κύρια στις εκατοντάδες Περιστεριωτών / Περιστεριωτισσών που συναντηθήκαμε μαζί τους στα κεντρικά κοινωνικά μέτωπα, στις τοπικές διεκδικήσεις στις γειτονιές, στον αγώνα υπεράσπισης της λαϊκής στέγης, στον αγώνα ενάντια στην φτωχοποίηση. Απευθύνεται στις πολλές χιλιάδες Περιστεριωτών / Περιστεριωτισσών που το δυναμικό τους «ΟΧΙ» στην ευρωμνημονιακή υποταγή όπως εκφράστηκε και στο δημοψήφισμα του 2015 καταπροδόθηκε, απαξιώθηκε, λοιδωρήθηκε. Απευθύνεται στην νεολαία που πάντα βρίσκει χίλιους δυο τρόπους να εκφράζει την οργή της για ένα σύστημα  που συντρίβει τα όνειρά της και την δίψα της για συλλογικότητα και αλληλεγγύη.

Είναι επίσης γνωστό σε όλες / όλους πως η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου ΔΕΝ είναι (και από τις υπάρχουσες ως τώρα παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου είναι η ΜΟΝΗ που ΔΕΝ είναι) μια κομματική δημοτική παράταξη. Είναι αυτενεργός ολομελειακή συλλογικότητα της  αντικαπιταλιστικής αντισυστημικής  ριζοσπαστικής αριστεράς,  οργανικό και αναπόσπαστο μέρος του δικτύου αντικαπιταλιστικών αριστερών κινήσεων πόλεων στην οποία συμμετέχουν πολλά πολιτικά ρεύματα και πολλοί/ές ανένταχτοι/ες αγωνιστές/ριες που συμφωνούν με τις αρχές της και με τον απόλυτα δημοκρατικό ολομελειακό τρόπο λειτουργίας της. Γι’ αυτό στο παρελθόν (π.χ. πριν τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές) ολόκληρα πολιτικά ρεύματα και πολιτικές οργανώσεις με πανελλαδική και διεθνή αναφορά έχουν ανακοινώσει την συμμετοχή τους στην Αριστερή Κίνηση Περιστερίου με αποδοχή των αρχών της και του τρόπου λειτουργίας της. Το γεγονός αυτό μας τιμά, ενδυναμώνει την προσπάθειά μας και επιβεβαιώνει τόσο τις αρχές μας όσο και τον τρόπο λειτουργίας μας και από την μεριά μας πάντα τιμήσαμε αυτήν την συναγωνιστική / συντροφική στάση και ισότιμη συμμετοχή με τις αποφάσεις μας, τις δράσεις μας, την αγωνιστική και πολιτική μας παρουσία που ουδέποτε εκφυλίστηκε σε οποιουδήποτε είδους «εξαργύρωση» – προσωπική ή μικροκομματική.

Το πρόγραμμα και η φυσιογνωμία μας έχει διαμορφωθεί μέσα από πολύχρονους αγώνες και παρεμβάσεις στο Περιστέρι και συνολικά. Έχουμε ξεκάθαρες και αναγνωρισμένες από τον  Περιστεριώτικο λαό θέσεις για τον χαρακτήρα της λεγόμενης τοπικής αυτοδιοίκησης που αποτελεί τοπικό κράτος, μη έχοντας αυταπάτες για τη δυνατότητα  φιλολαϊκής διαχείρισης των δήμων χωρίς ρήξη με το συνολικό σημερινό  κοινωνικό, πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο, και πάνω από όλα χωρίς ένα μαζικό κίνημα σύγκρουσης και ανατροπής. Έχουμε θέσεις για   τον αντιλαϊκό  ρόλο της ΕΕ τόσο συνολικά όσο και ειδικότερα στη προώθηση των βάρβαρων πολιτικών στο επίπεδο της πόλης, του χώρου και του περιβάλλοντος, παλεύουμε για την απεμπλοκή της χώρας από την ΕΕ, το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό μηχανισμό, έχουμε σταθερό μέτωπο ενάντια στον εθνικισμό και το φασισμό,  παλεύουμε συνολικά ενάντια στο διαπλεκόμενο μπλοκ  εργοδοσίας – κεντρικού κράτους – περιφέρειας – δήμου   που προωθεί την καταπάτηση κάθε εργασιακού, κοινωνικού και δημοκρατικού δικαιώματος του Περιστεριώτικου λαού.

Όλα τα παραπάνω είναι φυσικά πολύ καλά γνωστά και σε συναγωνιστές / ριες που λόγω των πολιτικών – κινηματικών εξελίξεων και της έντιμης ανιδιοτελούς στάσης τους αποχώρησαν τα προηγούμενα χρόνια από δημοτικές παρατάξεις π.χ. του ΣΥΡΙΖΑ. Αρκετοί ήδη συσπειρώνονται συναγωνιστικά με την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου και αυτό όπως αναφέρθηκε παραπάνω μας τιμά ιδιαίτερα. Είναι πολύ καλά γνωστά και στους/στις συγκεκριμένους/ ες συναγωνιστές /ριες που πρόσφατα συγκρότησαν την «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου», άλλωστε είχαν έρθει και στην ανοικτή εκδήλωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου τον περασμένο Ιανουάριο δηλώνοντας πως συμφωνούν πλήρως με τις θέσεις μας όπως είχαν παρουσιαστεί εκεί αναλυτικά από τους εκπροσώπους της Αριστερής Κίνησης. Σε όλες τις συζητήσεις και πριν και τότε και μετέπειτα ανοιχτά, δημόσια και ουσιαστικά τονίσαμε και τονίζουμε πως εμείς ΔΕΝ θεωρούμε προωθητικές ούτε τις τεχνητές προεκλογικές συγκολλήσεις ούτε τις μονομερείς εκλογικές κομματικές καταγραφές, ούτε την «ενωτολογία» που δεν στηρίζεται σε αξιόπιστες προϋποθέσεις περιεχομένου και  προοπτικής. Αντίθετα θεωρούμε προωθητική την ισότιμη συμμετοχή στην αυτενεργό συλλογικότητα που υπάρχει εδώ και 25 χρόνια, την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, στη βάση του κεκτημένου προγράμματος της, στην οποία όπως προαναφέρθηκε ήδη συμμετέχουν πολλά πολιτικά ρεύματα και πολλοί/ές ανένταχτοι/ες αγωνιστές/ριες των κοινωνικών κινημάτων και της αντικαπιταλιστικής / αντισυστημικής / ριζοσπαστικής αριστεράς. Γιατί έχει αποδειχτεί στην πράξη πως αυτός είναι ο σωστός τρόπος συγκρότησης και λειτουργίας, η ολομελειακή κινηματική πολιτική δημοκρατία όπου όλοι/ες, συμμετέχουν ισότιμα ως φυσικά πρόσωπα και που όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται σε Γενικές Συνελεύσεις και όχι σε διαδρομικά παζάρια κάποιων οργανώσεων. Γιατί έχει αποδειχτεί στην πράξη πως για την νεολαία, τους εργαζόμενους, τον κόσμο των κοινωνικών κινημάτων και της αριστεράς είναι ΑΠΩΘΗΤΙΚΗ, ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΗ και ΘΝΗΣΙΓΕΝΗΣ η μικροκομματική αντίληψη της τεχνητής «προκάτ» συγκόλλησης και της κομματικής εξαργύρωσης ψήφων και ποσοστών. Γιατί πρέπει πάντα να κοιτάμε την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ των αναγκών, των δικαιωμάτων και των κοινωνικών αγώνων ΜΕΤΑ τις όποιες εκλογές.

Φυσικά είναι αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολιτικού ρεύματος να αποφασίζει τελικά για δικούς του λόγους την αυτοτελή κομματικού τύπου καταγραφή του στις δημοτικές εκλογές όπως φαίνεται πως αποφάσισαν τελικά οι συναγωνιστές / ριες της «Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας». Φυσικά είναι δεδομένο πως ούτως ή άλλως το ουσιαστικό είναι να συναντιόμαστε εκεί που είναι το σημαντικότερο, στα κοινωνικά και τοπικά μέτωπα των αγωνιστικών διεκδικήσεων. Εκεί είναι που καταρχάς συγκροτείται και δοκιμάζεται κάθε πραγματική ενότητα.  Απλά με την ευκαιρία θεωρήσαμε σωστό να επαναλάβουμε για άλλη μια φορά δημόσια την σταθερή στάση μας και τις αρχές μας από τις οποίες προκύπτει αυτή η στάση όχι μόνο τώρα, αλλά εδώ και πολλά χρόνια.

Με την ευκαιρία λοιπόν επικαιροποιούμε το κάλεσμα αγωνιστικής συσπείρωσης προς την μεγάλη πλειοψηφία των Περιστεριωτών / Περιστεριωτισσών που βιώνουν τις συνέπειες της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής σε κοινωνικό και σε τοπικό επίπεδο. Προς τον κόσμο των κοινωνικών κινημάτων. Προς την νεολαία. Προς τον κόσμο της αριστεράς που οργίζεται τόσο με τον πλήρη κυβερνητικό μνημονιακό εξευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και με την λυσσαλέα προσπάθεια της αντίδρασης να χρησιμοποιήσει αυτόν τον εξευτελισμό για να δυσφημήσει κάθε έννοια αριστεράς και κοινωνικής ανατροπής. Προς όλους / όλες που είδαν το προηγούμενο διάστημα στην πράξη (και όχι στα λόγια) πως η αστική κοινοβουλευτικού τύπου λογική «δημοτική παράταξη = μακρύ χέρι του κόμματος» όπως εφαρμόστηκε από ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ, ΔΕΝ μπόρεσε ούτε καν στοιχειώδη δημοτική αντιπολίτευση να κάνει σε κρίσιμες αντιλαϊκές επιλογές της δημοτικής αρχής Παχατουρίδη.

 

Με την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου να φέρουμε τα ΚΑΤΩ ΠΑΝΩ

Για να πάρουμε τις ζωές μας και τις γειτονιές μας στα χέρια μας !

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment